lauantai 22. marraskuuta 2008

Hämeenlinnan judoseuralle 5 mitalia Kymijoki Shiaista ja 1 mitalin nuorten Finnish Openista 22.11.2008.

Yhteensä 19 ottelijaa lähti ottelemaan suomen suurimpaan nuorten kilpailuun Kouvolaan. Kilpailuun oli ilmoittautunut yhteensä 500 ottelijaa mm. Venäjältä, Ukrainasta, Latviasta, Virosta ja kaikista pohjoismaista sekä yksi ottelija jopa Japanista asti. Kilpailu on jaettu siten, että C- ja D-nuoret ottelevat Kymijoki Shiaissa ja B- ja A-nuoret Finnish Openissa.

Kymijoki Shiaista saalis oli 1 kulta, 2 hopeaa ja 2 pronssia.
Kultaa Hämeenlinnaan toi Sanna Paasimaa (DT-32 kg). Paasimaa voitti kaikki 4 otteluansa. Poolissaan yksi voitoista tuli venäläistä Timofejevaa vastaan. Ottelu oli tiukka ja Paasimaa painosti,.jonka seurauksena Venäläinen sai varoituksen, joka riitti ottleun voittoon 3-0. Paasimaa otteli myös D-poikien alle 34 sarjassa, jossa hän voitti kaksi ottelua ja hävisi yhden ja oli lopulta 7:s.
Pronssia samassa sarjassa (DT-32 kg) saavutti Sini Oinonen. Oinonen voitti oman poolinsa molemmat ottelut ipponeilla 10-0. Semifinaalissa Oinonen hävisi niukasti Kanervalle kokalla 3-0. Oinonen otteli myös poikien sarjassa DP-30 kg ja sai toisen pronssimitalin 1 otteluvoitolla.
Hopeaa DP-30 kg sarjassa sai Luukas Saha. Saha voitti poolissaan kaikki kolme otteluaan, joista kaksi nopeilla ipponeilla 10-0. Semifinaalissa vastaan asettui oman seuran Oinonen, jonka Saha voitti hienolla nostolla ipponin 10-0 arvoisesti. Finaaliin Saha sai vastaansa kovan venäläisen Orlovin. Orlov sai otteun alussa Sahan jalasta hyvän otteen ja jatkoi tilanteen loppuun asti ja sai kähmystään ipponin joka päätti ottelun.
Semi Salmi otteli hienosti hopeaa sarjassa CP-50 kg. Salmi sai loistoalun ensimmäiseen otteluun ja päätti sen pitävällä sidonnalla alle minuutissa ipponiin 10-0. Toinen ottelu oli huomattavan paljon tasaisempi Venäjän Mikhaylovia vastaan ja se venyi aina jatkoajalle asti. Salmi julistettiin voittajaksi tuomariäänestyksellä 3-0. Semifinaalissa Salmi voitti toisen venäläisen hienolla wazarilla 7-0. Finaalissa vastaan tuli ruotsalainen Blixt. Blixt teki Salmelle käsilukon, jota C-nuorissa ei ole salllittua tehdä. Tilannetta spekuloitiin, mutta ottelua jatkettiin ja se päättyi ruotsalaisen voittoon.
Ilman mitalia Kymijoki Shiaissa jäi tällä kertaa Aki Oinonen, Samira ja Samu Koivulahti, Matias Koivusaari, Wihersaari Eero, Aapo ja Otso, Saku Inget, Tuomo Viitala, Johannes Viherä ja Pessi Poropudas.

Finnish Openissa saalis oli 1 pronssi.
Sampsa Koivulahti saavutti pronssia sarjassa BP-55 kg. Ensimmäisen voiton Koivulahti otti venäläisestä Zubovista yukolla 5-0. Toisessa ottelussa Koivulahti ei ollut terävimmillään ja voiton veikin Nummelan Tommi Valtonen hienolla Kata-gurumalla 10-0. Keräilyyn Koivulahti lähti sisuuntuneena ja voitti ensin Ruotsin Malmqvistin wazarilla 7-0. Ottelussa pääsystä pronssiotteluun Koivulahti voitti Helsingin Chikaran Tervosen nopeasti hienolla käsilukolla 10-0. Pronssiottelussa vastaan asettui tämän vuoden Norjan mestari Simon Aas. Koivulahti määräsi ottelussa tahdin ja teki Aassille käsilukon, jonka seurauksena Aas luovutti ja Koivulahdelle ippon 10-0.
Lalli Nuorteva otteli BP-66 kg sarjassa. Nuorteva voitti ensin venäläisen Ginkovin kokalla 3-0. Toisen ottelun Nuorteva hävisi lopullista hopeamitalistia, Ruotsin Borneborgia vastaan kokalla 3-0. Keräilyssä Nuorteva voitti ensin Maskun Kössin ja tämän jälkeen Joensuun Karstilan ipponilla 10-0. Pronssiotteluun vastaan asettui Viron Andre Seppa. Seppa oli tällä kertaa onnekkaampi ja vei pronssin 7-0.
Evert Helkiö otteli BP-60 kg sarjassa. Helkiö saavutti yhden otteluvoiton, tämän vuoden ruotsin mestaria, Fredrik Sköldiä vastaan wazarilla 7-0.
Magomed Futijev otteli sarjassa AP-60 kg jääden tällä kertaa ilman otteluvoittoja.