sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Neljä kultaa ja neljä pronssia E-S Aluemestaruuskisoista 28.2.2009

Etelä-Suomen aluemestaruudet käytiin viikonloppuna Helsingissä. Kilpailuun oli ilmoittautuneita 308 judokaa ja Hämeenlinnan Judoseurasta 16 judokaa. Hyvin ottelivat ja tuomisina oli neljä kultaa ja neljä pronssia.

Lalli Nuorteva (BP-73 kg) otteli hienosti kultaa voittamalla ensin oman poolinsa molemmat ottelut. Toinen voitoista tuli ipponin arvoisella aiturilla 10-0. Semifinaalissa aiturit jatkuivat ja ipponin 10-0 jälkeen matka jatkui kohti finaalia. Finaalissa vastaan asettui Tapanilan erän Laamanen, jonka Lalli jo voitti omassa poolissaan. Finaalissa lopputulos oli sama ja Lalli hallitsi ja voitti lopulta yukolla 5-0.

Sampsa Koivulahti (BP-60 kg) voitti oman sarjansa. Ensimmäisen ottelun Koivulahti päätti 9 sekunnissa hienolla kiepillä 10-0. Toiseen otteluun vastaan asettui oman seuran vahva Sikko Kaewaza. Sikko on tunnetusti vahva ja jos paikan saa, niin ei epäröi sitä käyttää. Sampsa osasi kuitenkin Sikkoa varoa ja sai tämän heitettyä kiepillä, josta ippon 10-0. Kolmas vastustaja Sampsalla oli Helsingin Verlin. Ottelu eteni Sampsan tahdissa ja hän sai ainoan pistesuorituksen, yukon 5-0, joka tuli ristikähmyllä. Heittotilanne oli aika epäselvä ja Sampsan mielestä piste oli hyvin kyseenalainen, koska Verlin tuli heitosta lähes vatsalleen. Näitä sattuu ja tällä kertaa se suosi Sampsaa. Finaaliin vastaan tuli Helsingin Joel Ollikainen. Sampsa ei kauaa aikaillut ja heitti Ollikaisen ipponin arvoisella kiepillä 10-0.
Sikko Kaewaza pääsi vielä keräilyihin, kun Sampsa eteni semifinaaliin asti. Keräilyissä Sikko heitti, muutamassa sekunnissa, hienolla lonkkaheitolla Popinniemen Suomalaisen ipponin arvoisesti 10-0. Toiseen keräilyotteluun vastaan asettui sinivöinen Hannes Ollas. Sikko ei tätä kumarrellu ja voitti tiukan taistelun jälkeen ipponin arvoisella sidonnalla 10-0. Sikko oli jo tappiolla Ollasta vastaan, mutta käänsi tilanteen lopulta hyödyksekseen. Pronssiottelussa Sikko taisteli hienosti toista sinivöistä, Helisingin Simolaa vastaan hienosti, mutta tällä kertaa Simola oli parempi ja vei pronssin pistein
5-0.

Myös Eevert Helkiö otteli samassa sarjassa Sampsan ja Sikkon kanssa. Eevertin ottelut jäi tällä kertaa yhteen.

Matias Koivusaari otteli kultaa sarjassa CP-60 kg hienosti. Matias voitti kaikki sarjansa kolme ottelua ipponeilla 10-0. Ensin kaatui Nummelan Sinivuori, toisena Lahden Tanttu ja finaalissa Porin Haikkonen. Vakuuttavasti Matias otteli, koska hän päätti kaikki ottelunsa todella nopeassa tahdissa, eikä aikaa voittoihin kulunut yhteensä kuin 41 sekuntia. Matias on viime kisoissa ollut todella tehokas ja suurin voitetuista otteluista on tullut ipponeilla.

Neljännen kultamitalin toi Johannes Viherä kumartamalla. Johannes otteli myös oman sarjansa painavempiensarjassa DP-55 kg. Johannes taisteli hienosti isompia vastaan ja voitti oman poolinsa kahdell ipponilla. Semifinaalissa Johannes hävisi Lammin Hannulaa vastaan ja sai ansaitusti pronssia.

Toisen pronssin toi Juuso Kemppainen sarjassa DP-30. Juuso voitti poolissaan Tapanilan Iivarisen hienolla ipponilla ja oli näin poolin kakkonen. Semifinaalissa Juuso kohtasi Espoon Saarisen joka oli tällä kertaa onnekkaampi. Juusolle kuitenkin hienosti taisteltu pronssi.

Kolmas pronssi oli Samira Koivulahden käsialaa sarjassa DT-40 kg. Samira voitti neljästä käymästään ottelusta kaksi, joista toisen hienolla ipponilla 10-0. Sarjan voittajaa vastaan Samira taisteli hienosti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt ja Helsingin Halme voitti yukolla 5-0.

Myös Samu Koivulahti toi pronssia sarjassa CP-42 kg. Samu hävisi ensimmäisen ottelunsa lippuäänestyksellä ja joutui keräilyihin. Keräilyissä Samu voitti kaksi ensimmäistä otteluaan hienosti ipponeilla 10-0. Pronssiottelu oli jo tiukempi ja sen Samu voitti vasta lippuäänestyksen jälkeen 1-0.

Muutkin kilpailijat taisteli hienosti ja kaikki saivat varmasti hyvää kokemusta.