maanantai 18. toukokuuta 2009

Judoseuralle 14 mitalia Wekara Shiaista 16.5.2009.

Vantaalla käytiin Wekara Shiai kilpailu lauantaina. Hämeenlinnalaisia mukaan lähti 24 judokaa. Tuomisina heillä oli mukanaan 1 kulta, 6 hopeaa ja 7 pronssia.

Luukas saha voitti nopeassa tahdissa oman sarjansa DP-30 kg. Saha voitti kaikki neljä käymäänsa ottelua. Tällä hetkellä Saha menee kisasta toiseen voittaen useimmiten sarjansa. Lauantaina Saha lähti hakemaan huomattavasti kovempia otteluita sekä vanhempien (C-nuoret) että painavempien (34 kg) sarjasta. Luukas aloitti loistavasti Raision Tuuralaa vastaan. Saha ei jättänyt hekteksikään vastustajaan rauhaan ja hän teki kaikki aloitteet ottelussa. Lopulta Saha julistettiin voittajaksi tekemällään yukolla 5-0. Toisen ottelun Saha hävisi sarjan lopullista voittajaa vastaan. Viimeiset kaksi ottelua Saha voitti ipponilla 10-0, ollen näin sarjan CP-34 kg hopealla.
Samira Koivulahti haki myös kaksi mitalia Vantaalta. Omassa DT-44 kg:n sarjassa hän oli toinen yhdellä voitetulla ottelulla. Koivulahti otteli myös poikien 42 kg:n sarjassa voittaen ensin oman poolinsa molemmat ottelut. Semifinaalissa hän hävisi lopullista voittajaa vastaan ja näin kuitenkin hienosti taisteltu pronssi Koivulahdelle.
Sini Oinonen otteli myös hienosti hopeaa sarjassa DT-32 kg. Oinonen voitti hienosti kaksi käymästään kolmesta ottelustaan.
Joni Lyömilä otteli myös hopeaa sarjassa EP-33,9 kg. Lyömilä voitti kuten Oinonen myös kaksi ottelua kolmesta.
Samuli Koskinen otteli hopeaa DP-32 kg sarjassa. Koskinen oli poolinsa toinen, mutta voitti semifinaalin ja jatkoi matkaansa finaaliin, jossa tuli tappio viorlaista vastustajaa vastaan.
Matias Koivusaari toi hopeaa CP-66 kg:n sarjassa. Koivusaari voitti todella nopeassa tahdissa kolme ottelua ipponilla 10-0. Finaalissa Koivusaari johti jo yukolla, mutta kokenut Asplund käänsi ottelun edukseen ja vei kullan 10-0.
Pronssia toivat Juuso Kemppainen kahdella voitollaan, Joona Toivanen 2 voittoa, Johannes Viherä 1 voitto, Sikko Kaewaza 2 voittoa, Eevert Helkiö 1 voitto ja Eero Wihersaari.
Ilman mitalia jäivät tällä kertaa Miika Vainio 1 voitto, Jalmari Virta 1 voitto, Samu Kivinen 1 voitto, Henri Weck, Eeli Tamminen, Sauli Taipale, Leevi Nuorteva, Aapo Wihersaari, Albert Kauhanen ja Aki Oinonen.

Sunnuntaina seurasta lähti pieni joukkue myös Joukkue Wekaraan ottelemaan 12 muun joukkueen kanssa. Jokaisessa joukkueessa oli tarkoitus olla 9 judokaa sarjoissa 30 kg:sta aina + 55 kg:n asti. Meidän kannalta näytti viellä lauantai aamuna hyvältä, koska joukkue oli kasassa. Wekara Shiain aikana kuitenkin kaksi judokaamme valitettavasti loukkasi itsensä ja näin joukkueessamma oli vain 7 judokaa. Tämä tarkoittaa sitä, että annoimme kaksi luovutusvoittoa vastustajallemme, mikä vaikeuttaa otteluiden voittamisen. Meitä vastaan asettui Tikkurilan judokat. Tikkurilan judokat yllätti meidät ja kolmen ottelun jälkeen olimme jo tappiolla 2-1. Niin siinä sitten kävi, että joukkueemme hävisi ottelun 6-3. Jäimme viellä jännittämään pääseekö Tikkurilla semifinaaliin asti, jolloin olisimme päässeet viellä keräilyihin. Näin ei kuitenkaan käynyt ja päivämme päättyi siihen. Kimpsut kasaan ja olimme takaisin Hämeenlinnassa jo klo 10.30 mikä on harvinaista :)
Toivottavasti ensi vuonna saamme täyden joukkueen kasaan. Tämä on hauska tapahtuma ja se poikkeaa aika paljon yksilökilpailuista. Tässä tehdään töitä joukkueen eteen vaikkakin yksittäisen ottelun voittaisi.
Kiitoksia mukana olleille judokoille ja huoltojoukoille. Ja kiitos Oskari Hiitulle, joka lähti mukaan niinkin lyhyellä varoitusajalla. Se oli hieno teko ja osoittaa hyvää judohenkeä.