sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Sampsa ja Lalli hakivat kokemusta Romaniasta 2-3.5.2009.

Sampsa ja Lalli lähtivät Judoliiton järjestämälle kisa-/ leirimatkalle Romaniaan. Kilpailu tuli näyttökilpailuksi, koska Berliinin A-tournamentti oli liiton ohjelmasta otettu pois PM-kisojen päällekkäisyyden vuoksi.



Sampsa otteli sarjassa BP-60 kg, mutta jäi ilman otteluvoittoja. Toisen ottelunsa hän hävisi tavalla, joka jätti hieman pureskeltavaa hampaankoloon. Vastustaja oli Serbian Curcic, jota vastaan Sampsa hävisi viime vuonna B-nuorten EM-kisoissa. Romaniassa molemmilla ottelijoilla oli kaksi varoitusta eli yuko kummallakin. Ottelun lopussa Sampsa teki aiturin, josta tuomari antoi yukon. Ottelusta oli jäljellä enää kuusi sekuntia ja Olli neuvoi Sampsaa vain liikkumaan sivusuunnassa ja estävän vastustajaa saamasta otetta. Sampsa teki näin, mutta tuomari keskeytti ottelemisen sekunnin ennen ottelun päättymistä ja antoi Sampsalle vielä yhden varoituksen, jonka seurauksena Serbialainen sai wazarin ja voitti näin ottelun. Sampsan kommentti ottelun jälkeen oli, että "surkea tuomio, eikä muuta painokelpoista oikein voi tästä sanoa".



Lalli otteli sarjassa BP-73 kg. Lalli otteli yhteensä kolme ottelua. Lallin ensimmäinen vastustaja oli ranskalainen ja ottelu oli varsin tasainen. Ranskalainen sai yukon, kun Lallille annettiin kaksi shidoa, eli varoitusta. Ranskalainen sai myös yhden shidon, mutta siitä kun ei viellä vastustajalle anneta pisteitä, ranskalaisen yuko riitti ottelun voittoon. Toiseen otteluun Lalli sai vasustajakseen Romanialaisen vastustajan. Lalli pääsi mattotilanteessa vääntämään vastustajan sidontaan ja Lalli ei antanut mitää mahdollisuutta kaverille päästä pois, eli ippon 10-0 ja voitto Lallille. Kolmas ottelu alkoi hyvin ja Lalli passas vastustajan nostoyrityksen ja teki tälle O-uchi garin, josta päätuomari antoi Lallille ipponin, mutta kulmatuomarit ottivat tämän pois. Taistelu jatkui, mutta ottelun lopussa kaveri sai Lallin pitävään sidontaan, joka päätti ottelun ja Lallin tie nousi pystyyn.



Kisan jälkeen nuoret jäivät viellä leirille. Randoria siellä väännettiin ja hyvää kokemusta tuli. Leirillä oli myös joitakin A-nuoria, eli alle 20-vuotiaita. Sampsa sanoi, että hyvin sai oteltua oman ikäryhmän kavereita vastaan, mutta A-nuoret olivat pahoja ja vahvoja kavereita.