sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Sampsa ja Lalli ottelivat PM-mestareiksi !!!

Lauantaina oteltiin Vantaalla Judon Pohjoismaiden Mestaruuksista. Kisaan oli ilmoittautunut kuudesta maasta yhteensä 373 judokaa. Kisat käytiin hulppeissa puitteissa Vantaan Energia Areenalla neljällä tatamilla. Hämeenlinnan judoseurasta mukaan lähti neljä judokaa. Nämä olivat Lalli Nuorteva, Sampsa Koivulahti, Magomed Futijev ja Semi Salmi. PM-kilpailut oli tärkeä näyttökilpailu Nuortevalle ja Koivulahdelle, jotka taistelevat tiukasti pääsystä tuleviin EM- ja EYOF-kilpailuihin.

Sampsa Koivulahti otteli BP-60 kg sarjassa, johon oli ilmoittautunut 20 judokaa. Sampsa aloitti tämän vuoden Ruotsin mestaria, Elliot Schilkeä vastaan. Sampsa noudatti hienosti laadittua taktiikkaa ja määräsi ottelun tahdin. Sampsa sai tarvittavat voittopisteet ennen täyttä aikaa ja voitti wazarilla 7-0. Toiseen otteluun vastaan asettui Helsingin Aapo Hiilamo, jonka kanssa ottelut ovat olleet tasaisia. Sampsa ei antanut Hiilamolle tämän lempiotettaan, ja sampsa teki ottelun ainoan pisteen yukon 5-0, joka riitti voittoon. Semifinaalissa vorossa oli Ruotsin Hannes Westenius, joka oli vienyt heidän kaksi aikaisempaa kohtaamistaan. Nyt Sampsa oli koko ajan aktiivisempi ja teki yritykset nopeasti, eikä Westenius kerinnyt tai päässyt otteluun mukaan. Sampsa teki tässäkin ottelussa ainoan pisteen, joka tuli loppuun viedyllä, yukon 5-0, arvoisella aiturilla. Finaaliissa vastaan tuli jo tuttu, Helsingin Klaus Verlin. Verlin voitti heidän edellisen ottelun. Tällä kertaa Sampsa oli päättänyt, ettei mikään estä tätä ottamasta sarjavoiton. Sampsa oli Finaalissa koko ajan askeleen edellä Verliiniä ja loppusummerin soidessa, Sampsa oli hankkinut sen tarvittavan yukon 5-0, mikä riitti voittoon.





Lalli Nuorteva otteli sarjassa BP-73 kg, jossa otteli kahdeksan judokaa. Lalli aloitti ruotsalaista Mattias Enstömiä vastaan. Lalli oli valmistautunut otteluun hyvin ja sen näki tämän naamasta ottelun alussa. Ottelu kesti täyden ajan, mutta 4 minuutin aikana Lalli oli hankkinut itselleen yukon 5-0, omalla lempiliikkeellään aiturilla ja tämä ritti voittoon. Toiseen otteluun, eli semifinaaliin vastaan asettui Tanskan kova Lasse Gleerup. Lalli ei tätä kumarrellut ja otteli järkevästi eikä antanut Gleerupille mahdollisuutta. Mattotilanteessa Lalli otti tanskalaisesta sidonnan eikä päästänyt tätä irti. 25 sekunnin jälkeen Lallille annettin ippon 10-0 ja näin matka jatkui finaaliin, jossa vastaan tuli Ruotsin Joel Johansson. Lalli otteli hienosti ottamalla ensin yukon aiturilla. Myöhemmin mattotilanteesta Lalli paketoi ruotsalaisen tilanteeseen, jossa hän teki kuristuksen tälle. Tämän seurauksena Johansson luovutti ja Lallille Ippon ja sarjavoitto.


Magomed Futijev otteli sarjassa AP-60 kg. Mago aloitti voittamalla Norjan Eirik Myrnesin hienosti ipponilla 10-0. Toiseen otteluun vastaan asettui Ruotsin Adam Einstein. Ottelu oli tasaista vääntöä ja otteiden hakua. Mago teki heiton, mutta tuomari keskeytti ottelu. Tuomaripalaverin jälkeen kävi ilmi, että Magon heitossa tämä oli pyyhkäissyt ruotsalaisen polvea sääntöjen vastaisesti. Mago hylättiin tämän vahingon vuoksi ja valitettavasti hänen ottelut päättyivät päivän osalta siihen.

Semi Salmi otteli Sarjassa BP-55 kg. Vielä toipilaana oleva Semi voitti yhden ottelun. Ensimmäisen ottelun Semi hävisi lopulliselle hopeamitalistille Tanskan B. Tzfanyalle. Semi jatkoi keräilyihin, jossa vastaan asettui, vappuna Norjan mestariksi otellut, Stiian Bakken. Semi ei tätä kumarrellu vaan otteli ennakkoluulottomasti ja voitti hienosti wazarilla 7-0. Pääsystä pronssiotteluun Semin vastustajaksi tuli Tanskan Dissing. Ottelun edetessä Semi loukkasi kätensä ja Dissing vei ottelun 10-0. Dissing eteni vielä aina pronssimitalille asti, joten ei Semi huonoille hävinnyt. Semi on vielä ensi vuonnakin B-nuori, joten silloin pääsemme näkemään varmasti nälkäinen Semi viellä mukana mitalitaisteluissa.

Nuorten valmentaja Olli Paasimaa oli tyytyväinen päivän saldoon. Lalli ja Sampsa noudatti laadittua taktiikkaa hinosti ja ottelivat terävästi. Magon ottelut näytti hyvältä ja harmittaa tämän puolesta sen tulleen hylkäämisen vuoksi. Magolla olisi ollut hyvät mahdollisuudet vaikka mihin. Semi on ollut toipilaana jo jonkin aikaa ja valitettavasti tämä ei ollut terävimmillään tänään.