sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Samu Koivulahti voitti Samurai Cupin kokonaiskilpailun.

Samurai Cup II käytiin lauantaina Mikkelissä. Kilpailu on yksi ranking kilpailuista, joiden perusteella edustuspaikkoja kansainvälisiin kilpailuihin jaetaan. Kilpailu on ainoastaan A- ja B-nuorille tarkoitettu. Hämeenlinnalaisia lähti kilpailuun kuusi judokaa ja nämä olivat Samu Koivulahti BP-55 kg, Lalli Nuorteva AP-81 kg, Sikko Kaewasa AP-66 kg, Leevi Valmu BP+81 kg, Saku Inget BP-50 kg ja Aki Oinonen BP-73 kg.

Samu Koivulahti voitti sarjansa kaikki neljä ottelua. Ensimmäisessä ottelussaan Koivulahti voitti, Suomen maajoukkueeseen valitun, Matias Holopaisen kuristuksella 10-0. Toisessa ottelussa ippon voitto 10-0 tuli Joensuun Jani Ratilaisesta, onnistuneella jalkaheitolla. Semifinaali kesti täyden ajan Sodankylän Miika Hyötylää vastaan, mutta Koivulahti teki tarvittavan yukon 5-0 arvoisen heiton, joka riitti voittoon. Finaaliin vastaan asteli uudestaan Matias Holopainen. Koivulahti otteli vakuuttavasti ja voitti noin minuutin ottelemisen jälkeen ipponilla 10-0. Ippon tuomittiin Koivulahden tehdystä jalkaheitosta.

Leevi Valmu haki hopeaa omasta sarjastaan voittamalla yhden ottelun.

Pronssia toivat Lalli Nuorteva, Sikko Kaewasa, Aki Oinonen sekä Saku Inget.

Hyvä saavutus jälleen kerran, kun jokainen hämeenlinnalainen haki mitalin Mikkelistä.

Kilpailut jatkuu ensi viikonloppuna, kun A-nuorten Eestin Avoimet käydään Tartossa. Hämeenlinnalaisista Eestiin lähtevät Lalli Nuorteva, Sikko Kaewasa ja Sampsa Koivulahti.