lauantai 12. helmikuuta 2011

Tallinna Judo Cupin kuulumisia

Tänään lauantaina alkoi kovatasoinen Tallinna Judo Cup. Karkeloihin osallistuu kaikkiaan yli 750 judokaa. Lauantaina otteluvuorossa oli suomalaisittain E- ja D-juniorit, jotka kirjataan Virossa D- ja C-junioreiksi. Sunnuntaina on vuorossa suomalaisittain C- ja B-juniorit.
Hämeenlinalaisista tänään oli tulessa C-30kg sarjassa Saku Heinilä. Sarjassa oli peräti 23 ottelijaa, joten heti alussa oli onnistuttava tai tie pysähtyisi heti ensimmäiseen otteluun.
Saku aloitti erittäin pirteästi ja otti heti avausvoiton ipponilla Viron Markus Savista. Toiseeen otteluun vastaan tuli sarjan lopulta voittanut Sandro Razmadze. Tässä Saku kohtasi voittajansa häviten ottelun ipponilla. Razmadze jatkoi voittojen tiellä ja näin Sakulle aukesi mahdollisuus otella keräilyerissä pronssimitalista.
Ensimmäisessä keräilyottelussa Saku kohtasi Tarto Do:n Kristjan Kallasorgin. Tartolainen ei mahtanut Sakulle mitään ja Saku voitti ottelun ipponilla. Toisessa keräilyssä vastaan tuli Võru Rein Joosep Kikas. Ottelu oli tasaväkinen, eikä pistesuorituksia nähty. Tuomarit näkivät lippuäänestyksessä Kikasin niukasti paremmaksi.
Saku ei huonoille hävinnyt. Ensimmäinen tappio tuli sarjan voittajaa vastaan ja toinen niukka äänestystappio sarjan pronssimitalistille. Sakulle kaksi hienoa voittoa kovasta ensimmäisestä kansainvälisestä kisastaan. Hieno suoritus!

Huomenna on tulessa B-pojissa Samu Koivulahti, Henri Hannula ja Luukas Saha.