maanantai 21. marraskuuta 2011

Judoseura menestyi Viron Tartossa viikonloppuna.

Nuorteva ja Koivulahti saavutti pronssia International Tartu Openissa, Virossa

Eilen käytiin Viron Tartossa kansainvälinen Tarto Open. Hämeenlinnan judoseuraa edusti kilpailussa Lalli Nuorteva, Sampsa Koivulahti ja Sikko Kaewasa. Kilpailu oli aikuisten avoin kilpailu, kun kaikki hämeenlinnalaiset ovat vasta toista vuotta A-Nuoria. Sikko vasta ensimmäistä vuotta.

Lalli (-81 kg) aloitti Viron Valvo Piilbergiä vastaan. Lallin hyvät otteet jatkui siitä mihin Finnish Openissa viikko sitten jäi. Piilberg lensi ipponin arvoisesti 10-0. Toisessa ottelussa vastus olikin astetta kovempi, eli Viron Rain Praks. Lalli kuitenkin hallitsi ottelua selvästi ja heittikin virolaisen muutama kerta, mutta jostain syystä pisteitä ei annettu. Tuomarit oli sitä mieltä, että heitot lähti ottelualueen ulkopuolelta. Yhdestä Lallin heitosta virolainen sai yukon arvoisen pisteen. Vastaheitoksi tämä tulkittiin. Lallin tie jatkoi keräilyissä ja ipponilla lensi ensin Viron Ulo-Sverre Seppa, sitten Viron Erik Kangur. Pronssiottelussa Lalli kohtasi Suomen Petteri Sulanderin. Ottelu ei ehtinyt vanheta paljon minuutia kauempaa ennen kuin Lalli päätti sen ipponiin 10-0.

Sampsa aloitti sarjassa -73 kg virolaista Alexander Zelenskiä vastaan. Sampsa teki yhden yukon arvoisen heiton, ennen kuin sai ipponin arvoisen kiepin ja tämä päätti ottelun. Toiseen otteluun vastaan tuli toinen virolainen, eli Steven Rothberg. Ottelu vanheni vain reilun miinuutin, kun Rothberg ensin heitti Sampsan wasarin arvoisesti ja otti tämän päälle sidonnan, josta Sampsa ei päässyt pois. Keräilyjen ensimmäinen vastustaja oli taas virolainen Jako Tsäko, jonka Sampsa heitti kieppi-ipponilla 10-0 kahden minuutin jälkeen. Pääsystä pronssiotteluun vastustajaksi tuli Viron Oskar Pertelson. Tässäkin ottelussa Sampsa selvisi voittajana jatkoon. Ippon tuli aiturilla reilun minuutin ottelemisen jälkeen. Pronssiottelussa Sampsa kohtasi virolaisen Evert Rööpsonin. Sampsa oli aktiivisempi ja otti päivän neljännen voiton ipponilla ja näin myös pronssin.

Sikko (-66 kg) aloitti Viron, jo arvokisoja kolunnutta, Avir Iliasta vastaan. Ilias meni ottelun vanhetessa johtoon, mutta Sikko kiri tiukasti sitä kiinni. Ottelun lopussa Sikko heitti Iliaksen sillä seurauksella, että tämä loukkasi kyynärpäänsä ja joutui luovuttamaan ottelun. Toisessa ottelussa Sikko joutui itse luovuttamaan, kun vastustaja sai tehtyä tälle käsilukon. Sikko eteni aina pronssiotteluun asit, mutta siellä Viron Tevol Tamm voitti tiukan ottelun jatkoajalla. Sikolle kuitenkin viides sija.

Dumle Cupista Kolme kultaa ja kolme viidettä sijaa

Lauantaina käytiin, samalla areenalla, nuorempien ottelijoiden Dumle Cup. Hämeenlinnalaisten menestys oli hieno, kun he saavuttivat kolme kultaa ja kaksi viidettä sijaa.

Sini Oinonen nappasi sarjastaan hienosti kultaa voittamalla kaikki kolme otteluaan. Ensimmäisessä kaatui virolainen. Toisessa Sinin vahvaa menoa sai kokea Suomen kova Emilia Kanerva. Viimeisen ottelun Sini voitti toista suomalaista, eli Noora Jokista vastaan.

Toisen kultamitalin toi Samuli Koskinen. Samuli oli kovassa vireessä Virossa. Ensimmäinen vastustaja kesti täyden ajan, mutta Samuli ehti kuitenkin tehdä yukon 5-0 latvialaiselle ja tämä riitti. Kolme seuraavaa ottelua Samuli hallitsi virolaisia vastaan ja kaikki päättyi ennen täyttä aikaa Samulin tekemiin ipponeihin 10-0.

Kolmas kulta oli Henri Hannulan käsialaa. Henri kohtasi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan latvialaiset vastustajat. Henri hoiti molemmat ja eteni finaaliin virolaista vastaan. Finaalia Henri hallitsi ja voitti sen ja sitä myöten kultaa. Henri otteli myös vanhempien B-nuorten sarjassa ja saalisti kaksi voittoa ja kaksi tappiota ollen viides.

Samu Koivulahti oli myös viides voitettuaan ensin kaksi ottelua ipponilla. Semifinaalin Samu hävisi Espoon kovaa Oskar Tvauria vastaan. Pronssiottelussa Samu heitti uhrautumisheittoa, mutta tuomarit antoi jostain syystä ipponin vastustajalle.

Luukas Saha oli myös viides. Luukas voitti ensimmäisen ottelun ipponilla, hävisi toisen sarjan lopullista voittajaa vastaan viime sekunneilla ja voitti kolmannen wasarilla. Pronssiottelussa Luukaksen heitosta päädyttiin mattoon jossa vahva vastustaja käänsi tilanteen sidontaan joka päätti ottelun.