tiistai 8. marraskuuta 2011

Lallille ja Sampsalle pronssit Finnish Judo Openista, Lallin matsi YleAreenalla

Viikonloppuna järjestettiin Vantaan Myyrmäessä Judon Finnish Open. Kilpailuun oli ilmoittautunut 101 judokaa 13 eri maasta. Hämeenlinnan Judoseuraa kilpailussa edusti Sampsa Koivulahti ja Lalli Nuorteva. Molemmat nuoret olivat mukana jo viime vuonna, mutta silloin ottelu jäivät lyhyeen.

Koivulahti otteli miesten alle 73 kg:n sarjassa. Tämä oli vasta toinen kilpailu Koivulahdelle uudessa painoluokassa. Koivulahti aloitti USAn Lincoln HANia vastaan ja hallitsi ottelua ja sen puolessa välissä hän heitti HANin aiturilla wasarin 7-0 arvoisesti ja tämä riitti ottelun voittoon. Toiseen otteluun vastaan asettui suomen Kalle Teivaala. Ottelu oli tasaista vääntöä aina ottelun puoleen välliin asti. Tällöin Koivulahti yritti uhrautumisheittoa huonolla menestyksellä ja Teivaala pääsi Koivulahden päälle ja tästä pitävän sidonnan. Koivulahti ei yrityksistä huolimatta päässyt irti ja Teivaala vei voiton ipponilla 10-0. Keräilyn ensimmäinen vastustaja oli väkivahva Husein Archakov Oulusta. Ottelussa väänettiin puolin ja toisin, mutta pistesuorituksia ei nähty. Jatkoajallakaan ei ratkaisua nähty vaan se haettiin tuomareitten lippuäänestyksellä. Koivulahti vei voiton äänin 2-1. Pääsystä pronssiotteluun vastaan asettui Suomen Jonathan Gröndahl Porvoosta. Koivulahti ei antanut Gröndahlille tämän lempiotettaan ja hallitsi ottelua. Tämäkin ottelu meni jatkoajalle ja Koivulahti onnistui tiukan väännön jälkeen tekemään aiturin, josta tuli yuko 5-0 ja tämä päätti ottelun. Pronssiottelussa vastaan asteli Latvian Matiss Stasjuns. Tiukat ottelut jakuivat eikä pistesuorituksia nähty. Lippuäänestyksessä Koivulahti katsottiin kuitenkin selvästi aktiivisemmaksi äänin 3-0.




Nuorteva otteli miesten alle 81 kg:n sarjassa. Nuorteva aloitti ruotsalaista Emil Edmaria vastaan. Edmar oli pitkä kaveri joka oli aikaisemmin otellut -90 kg:n sarjassa. Nuortevalla ei alkanut kovin hyvin, kun Edmar pääsi heittää tämän ipponin arvoisesti 10-0. Nuorteva joutui odottelemaan jonkun aikaa ennen kuin selvisi , että tie jatkuu keräilyissä. Toisen ottelun vastustaja oli Venäjän Maksim Parshakov. Nuorteva taisteli kovalla asenteella ja heitti venäläisen hienolla ipponin 10-0 arvoisella uchi-matalla. Kolmas vastustaja oli Islannin mestari Sveinbjörn Iura. Nuortevan vakuuttavat otteet jatkuivat ja tässäkin ottelussa tuloksena oli Ippon 10-0. Pronssiotteluun vastustajaksi asteli Venäjän Ilia Naumov. Naumov oli viime vuonna kisan kakkonen ja meriiteistä löytyy myös Venäjän mestaruuskilpailujen hopea. Ottelu oli todella vauhdikas ja sen osoitti myös Vantaan Energia Areenan yleisö. Nuortevaa kannustettiin äänekkäästi. Naumov sai varoituksen Nuortevan painostaessa. Myöhemmin Nuortevalle tuomittiin varoitus astuttuaan ottelualueelta ulos. Pistesuorituksia ei varsinaisella ajalla nähty. Jatkoajalla kumpikin yritti raivokkaasti ratkaista ottelun. Noin minuuttia ennen ajan loppua Nuorteva sai ehkä kisojen upeimman heiton lähtemään. Venäläinen tömähti suoraan selälleen ja Nuortevan ilme kertoi kuka voiton vei. Nuortevalle ippon 10-0 ja pronssimitali.



Yle Tv2 oli paikalla Olympiakamppailutapahtumassa ja lähetys on katsottavissa Yle Areenalla.
http://areena.yle.fi/video/1320602775820
Lallin matsi alkaa ajassa 8.55 ja loppuu 18.05.
Päivän hienoimmaksi sanottu heitto lähtee ajassa 16.47.