maanantai 25. maaliskuuta 2013

4 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia Hontaista

Hontai Shiai –judokisat oteltiin viikonloppuna Vantaalla. Kisoihin osallistui 292 judokaa ympäri Suomea. Hämeenlinnan judoseura nappasi kisoista kymmenen mitalia: neljä kultaista, kaksi hopeista ja neljä pronssista mitalia.

Turpal Djoukaev otti kaksi mitalia, kultaa D-poikien alle 38 kg:n sarjasta ja hopeaa C-poikien samasta sarjasta. Oranssivöinen Djoukaev voitti ensimmäisessä ottelussaan Helsingin Chikaran Artur Khazievin ipponilla ja toisessa ottelussa Kirkkonummen judoseuran Vili Vehmas yukolla. Välierä Tikkurilan judokoiden vihreävöistä Jussi Holopaista ratkesi varoituksella Djoukaevin voitoksi. Finaalissa kaatui Tikkurilan judokoiden sinivöinen William Oinas. Samassa sarjassa Tuukka Lahtisen ottelut jäivät tällä kertaa yhteen.

C-poikien sarjassa Djoukaev eteni kahdella ipponvoitolla finaaliin. Finaali ratkesi Orimattilan judoseuran Joonas Ahosen eduksi 1-0 varoituksella. Samassa sarjassa Hämeenlinnan judoseuran Saku Laine ja Saku Heinilä kohtasivat pronssiottelussa. Laine otti ipponvoitollaan pronssia.

Jenni Ali-Penttilä otti kultaa B-tyttöjen alle 57 kg:n sarjasta. Alkupoolissa Ali-Penttilä otti ippon-voitot Porin Fudoshinin Elviira Kujansuusta ja Orimattilan judoseuran Henna Veijalaisesta. Välierässä toisen poolin kakkonen, Budoviikinkien Anna Karvonen, kaatui taas ipponilla. Finaalissa Orimattilan judoseuran Heidi Elonen kaatui yukolla.

E-poikien alle 42 kg:n sarjassa kultaa otti Eemil Hannula. Hannula aloitti niukalla 1-0 voitolla Helsingin Chikaran Elias Kuoppalasta. Seuraavissa ottelussa Hannula otti ippon-voiton Loviisan Arashin Tommi Rosenschöldistä ja Nokian Judon Veeti Laaksosta.

Elise Lamberg otti kultaa D-tyttöjen alle 48 kg:n sarjasta. Sarjassa oli kolme judokaa ja voitot menivät kolmen ottelijan kesken tasan. Lamberg otti kuitenkin ippon-voiton Lahden Anni Söderholmista ja hävisi vain yukolla Chikaran Katri Ravealalle, joten kultaa lähti tästäkin sarjasta Hämeenlinnaan.

Samuli Heinilä otti hopeaa B-poikien alle 50 kg:n sarjasta. Heinilä voitti yhdeksän sekunnin ipponilla Chikaran Rasmus Leppälän ja voitti myös saman seuran Ville Hukkasen. Helsingin Meido-Kanin Eetu Heinonen voitti Heinilän ja sarjan.

Jere Lahtinen otti pronssia C-poikien alle 46 kg:n sarjasta. Lahtinen otti poolissaan kaksi ippon-voittoa, mutta hävisi välieränsä. Tuplapoolikaaviossa pronssiottelua ei otella vaan välierien hävinneet saavat pronssia.

Lassi Talvitie otti myös pronssia D-poikien alle 46 kg:n sarjassa. Alkuottelussa tuli ippon-voitto, mutta välierässä tuli niukka tappio. Pronssiottelussa Chikaran Fedon Seliaanin kaatui Talvitien ipponiin.

Miesten alle 100 kg:n sarjassa ensimmäisessä ottelussa tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen Tuomas Virtanen otti niukan voiton Keravan Bodonoksen Sampo Mälkiästä. Poolin toisessa ottelussa Keuraan Kejubon Miika Santala kaatui ipponilla. Välierässä kokenut Mikkelin Judon Juho Puumalainen vei voiton ja näin Virtaselle tuli pronssimitali.