sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Matsuru kannusta 4 kultaa, 2 hopeaa ja pronssi.

Hämeenlinnan judoseura juniorit olivat myös tatamilla menestyksekkäästi. Judokat osallistuivat Kotkassa järjestettyyn Matsuru-kannukisaan. Kisaan osallistui 140 judokaa ja 18 seuraa. Judoseuran joukkue oli kisan toiseksi paras, Helsingin Chikaran jälkeen. Hämäläisjudokat ottivat neljä kultamitalia, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Turpal Djoukaev
otti Kotkasta kaksi kultamitalia. Ensimmäinen tuli D-poikien alle 34 kg:n sarjasta. Tuplapoolin alkuotteluissa oranssivöinen Djoukaev voitti Tikkurilan judokoiden Rasmus Myllylän, Popinniemen Iskun Tobias Schenkin ja Lappeenrannan Kamizan Mikael Tukiaisen ipponin arvoisilla suorituksilla. Välierässä Popinniemen Iskun Joonas Viitanen kaatui myös ipponin arvoisella suorituksella. Finaalissakin Djoukaev jatkoi ippon-linjallaan, vastustajaksi tuli jo alukupoolissa kaatunut Myllylä, joka kaatui taas ipponilla.

Djoukaev jatkoi vielä voittamalla kultaa ikäluokkaa vanhempien C-poikien alle 34 kg:n sarjasta. Tuttu ippon eli täydellinen suoritus oli molempien vastustajien kohtalo. Djoukaev tarvitsi Tikkurilan judokoiden Toni Uusitalon kukistamiseen 13 sekuntia ja Popinniemen Iskun Leevi Kärsämän kukistamiseen 5 sekuntia.

Samuli Koskinen voitti B-poikien alle 50 kg:n sarjan. Alkupoolissa Helsingin Chikaran Rasmus Leppälä ei pysynyt Koskisen tahdissa. Koskinen voitti kahdella yukollaan. Seuraavissa otteluissaan Koskinen pysäytti kellon 64 sekunnin kohdalle, tekemällä molemmissa ipponin. Ensimmäiseen ipponiin kaatui Popinniemen Iskun Mika Lötjönen ja toiseen Chikaran Lassi Ruoppa. Välierässä Chikaran Tuomas Hiilamo kukistui ipponilla, kuten finaalissakin Hyvinkään judoseuran Roope Lairi.

Saku Heinilä otti kultaa C-poikien alle 38 kg:n sarjassa. Sarja oli kahden ottelijan sarja ja Heinilä voitti vastustajansa Vantaan Jukaran Jens Pulkan kahdesti ensin ipponin arvoisella suorituksella ja sitten waza-arilla.

Elise Lamberg otti hopeaa kahdella voitollaan C-tyttöjen alle 44 kg:n sarjassa. Voitoista toinen tuli ipponilla. Fanny Pentti taisteli hopeaa C-tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Pronssimitalin otti Saku Laine C-poikien alle 42 kg:n sarjasta.

Lassi Talvitie oli yhdellä otteluvoitolla viides D-poikien alle 50 kg:n sarjassa. Samuli Heinilä otti yhden otteluvoiton B-poikien alle 50 kg:n sarjassa ja oli poolinsa kolmas.