sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lallille hopeaa Tarton avoimista mestaruuskisoista

Hämeenlinnan judoseuran Lalli Nuorteva otti hopeaa Tartossa sunnuntaina järjestetyistä Kaimu Keerakin muistokisoista/Tarton avoimista mestaruuskisoista. Nuorteva arvottiin suoraan toiselle kierrokselle ja vastaan välierässä tuli Valko-Venäjän nuori Pavel Kliuchnikov. Valkovenäläinen oli taitava ja pakotti Nuortevan jatkoajalle. Jatkoajan ensimmäisestä aloituksesta Nuorteva vei Kliuchinikovin onnistuneella sumi-gaeshi-heitolla kyljelleen ja eteni näin finaaliin. Finaalissa Aatu Laamanen onnistui paremmin. Nuorteva johti ottelua yukon arvoisella suorituksella, mutta lähti johtoasemassaan tekemään huonolla menestyksellä sumi-gaeshi-heittoa, jonka Laamanen onnistui kääntämään omaksi suorituksekseen ja sai siitä tuomarilta waza-arin. Loppuottelun Nuorteva yritti raivokkaasti hakea tasoitusta ja saikin yuko, mutta se ei riittänyt voittoon.

A-juniorit Saku Inget ja Aki Oinonen ottelivat rohkeasti alle 73 kg:n ja alle 81 kg:n sarjoissaan. Molemmat sijoittuivat sarjoissaan seitsemänsiksi. Oinonen aloitti taktisesti kypsällä ottelulla Viron Karl Saalia vastaan ja otti voiton onnistuneella jalkaheitollaan. Toisessa ottelussa sarjan pronssimitalisti Latvian Filips Mikuckis oli nuorelle Oinoselle liian kova vastus. Keräilyottelussa Oinosen puhdas judo tuotti tulosta, Ragnar Soen agressiivinen rimpuilu sai päätöksen, kun Oinonen rauhallisella tyyliillään odotti omaa paikkaansa ja sen tullen paiskasi virolaisen selälleen tatamille. Pääsystä pronssiotteluun Oinonen tarjosi tiukan vastuksen Latvian Gints Bumeistersille. Latvialainen kuitenkin selvisi ottelusta voittajana.

Saku Inget aloitti tappiolla Valko-Venäjän Dimitry Zubaulle. Keräilyottelussa ensimmäiseksi vastustajaksi tuli kokenut Ville Kiljander. Inget onnistui torppaamaan staattisen Kiljanderin kaikki yritykset ja Kiljander sai varoituksia passiivisesta ottelutyylistään. Inget pitkine raajoineen nappasi Kiljanderin nimen judopassinsa voittosarakkeeseen. Pääsystä pronssiotteluun kamppailtaessa Aleksei Skachov onnistui lukottamaan Ingetin kyynärnivelen ja Inget joutui luovuttamaan.