tiistai 11. marraskuuta 2014

Mattiakselle SM-kultaa ja pronssia, Mikolle pronssia matto-judon SM-kisoista

Hämeenlinnan judoseuran seniorit, vihreävöinen Mattias Koivumaa ja sinivöinen Mikko Talvitie, ottivat viime viikonloppuna SM-mitalit matto-judon (newaza) epävirallisista SM-kisoista Turusta. Vähän harvemmin kisattavassa mattojudossa otellaan judosäännöin, mutta vain mattotekniikat ovat sallittuja.

Hämeenlinnalaiset ottelivat molemmat alle 81 kg:n sekä avoimessa sarjassa. Koivumaa otti kultaa alle 81 kg:n ja pronssia avoimessa sarjassa. Talvitie otti pronssia alle 81 kg:n sarjasta.  Alle 81 kg:n sarjassa oli kuusi ottelijaa ja kaikki ottelut olivat tiukkoja ja tasaisia vääntöjä. Hämeenlinnalaiset kohtasivat toisensa semifinaalissa ja tietysti ottelu oli äärimmäisen tasainen ja se ratkesi Talvitien saamaan varoitukseen. Koivumaa jatkoi voittokulkuaan finaalissa voitamalla ipponilla Uudenkaupungin Waseda Clubin Arsi Laaksosen.

Avoimessa sarjassa Koivumaa kärsi tappion semifinaalissa kokeneelle sarjan voittaneelle Jyväskylän Jigotain Ville Ponkilaiselle, muuten tulikin pelkkiä voittoja. Pronssiottelussa Koivumaa otti kuristuksella uusintavoiton Uudenkaupungin Laaksosesta. Talvitie otti avoimesta sarjasta yhden otteluvoiton.

Mitalistit pitivät päivää pitkänä, herätys oli kello neljä, puntarilla seisottin kello seitsemän ja kotitatamille päästiin iltaseitsemältä. Molemmat kävivät päivän aikana melkein kymmenen kertaa tatamilla, joten vääntöä riitti yhdelle päivälle riittävästi.

SM-pronssimitalisti Mikko Talvitie ja
SM-kultaa ja pronssia ottanut Mattias Koivumaa
Kuva: Mika Kurki