sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Henrille hopeaa Viron avoimista mestaruuskisoista

Hämeenlinnan judoseuran Henri Hannula voitti hopeaa Viron alle 21-vuotiaiden avoimista mestaruuskisoista lauantaina Tartossa. Kisoissa oli 78 judokaa kuudesta eri maasta.Hannula otteli alle 90 kg:n sarjassa ja voitti 3 ottelua. Sarja oli tasainen ja mestaruus ratkesi piste-erolla. Hannula aloitti tatamilla ottamalla revanssin SM-kisoissa pidemmän korren vetäneestä Tampereen Judon Aatu Laamasesta. Ottelu oli jälleen tasainen ja se eteni jatkoajalle, jossa Hannula onnistui viemään tamperelaisen taaksepäin tatamin pintaan kyljelleen yukon arvoisesti. Toisessa ottelussa Hannulan kieppi toi  ippon-voiton Latvian Oskars Beninsistä. Kolmannesta ottelusta tuli ippon-voitto Viron Aleksander Kalininista taas tehokkaalla kiepillä. Viimeissä ottelussa vastaan tuli Viron taitava ja vahva Mattias Kuusik. Voitolla Hannula olisi varmistanut sarjan voiton, mutta tappiollakin tuli tasaisessa sarjassa hopeaa. Kuusik onnistui ottamaan voiton Hannulasta kuristuksella, mutta Kuusik jäi kuitenkin tasaisessa sarjassa neljänneksi. Aatu Laamanen vei voiton, koska hänelläkin oli kaksi ippon-voittoa, mutta kolmas voitto oli tullut waza-arilla, kun taas Hannulan kolmas voitto oli vain yukon arvoinen.

Aki Oinonen otteli alle 81 kg:n sarjassa ja sijoittui seitsemänneksi. Avausottelussa Oinonen kärsi niukimman mahdollisen tappion Viron Karl-Ernst Saalille. Tappio tuli tuomarin antamalla varoituksella. Keräilyottelussa Oinonen pyyhkäsi jalallaan Viron Martin Vistin sellälleen ipponin arvoisesti. Pääsystä pronnsiotteluun kamppailtaessa Viron Kardo Kütt onnistui sekavassa tilanteessa kaatamaan Oinosen kyljelleen ja eteni näin pronssiotteluun.

Saku Inget ottelu myös alle 81 kg:n sarjassa. Ingetin kohtaloksi koituivat sarjan pronssimitalistit. Ensin avausottelussa Viron Tanner Saar ja sitten keräilyottelussa German Duran veivät voitot.