sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Mitaleja Baltic Sea Openista Hämeenlinnaan

Hämeenlinnan judoseuran judokat toivat kolme mitalia lauantaina ensimmäistä kertaa järjestetystä Judon Baltic Sea Openista. Kansainvälinen kisa järjestettiin Orimattilan Urheilutalolla ja tatamilla nähtiin 211 judokaa Pohjoismaista, Baltian maista, Venäjältä ja Espanjasta.

Lalli Nuorteva otti hopeaa peruuntumisten takia vain kolmen ottelijan miesten alle 90 kg:n sarjasta. Avausottelussa Viron alle 100 kg:n mestari Taavi Bekker voitti hämeenlinnalaisen varoituksilla. Toisessa ottelussa Nuortevan jalkapyyhkäisy päätti ottelun ja Viron Jaan Angerjärv oli tatamin pinnassa selällään.

Samuli Koskinen voitti pronssia alle 18-vuotiaiden poikien alle 60 kg:n sarjasta. 11 judokan sarjassa Koskinen arvottiin suoraan toiselle kierrokselle ja avausottelussa tuli voitto Venäjän Ruslan Baevista. Välierässä sarjan voittaja Kiteen Kipponin Joni Hyttinen vei voiton waza-arilla. Pronssiottelussa Viron Ralf Viru kaatui yukolla.

Kisatatameille tauon jälkeen palannut Sini Oinonen otti hienosti pronssia alle 18-vuotiaiden tyttöjen alle 52 kg:n sarjasta. Oinonen avasi sarjan tappiolla Viron Vlada Stepanovaan vastaan. Mutta alkupoolin toisessa ottelussa tuli ippon-voitto Turun Judoseuran Christina Sandellista. Välierässä Viron Carin Kaup oli yukon verran taitavampi, joten Oinosen oli tyytyminen pronssiin.

Jere Lahtinen oli viides alle 18-vuotiaiden poikien alle 55 kg:n sarjassa. Viides sija tuli kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.

Aki Oinonen ja Saku Inget ottelivat alle 21-vuotiaiden alle 81 kg:n sarjassa ja Tuomas Virtanen miesten alle 100 kg:n sarjassa, mutta jäivät ilman otteluvoittoja.