sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Hannulalle otteluvoitto Tallinnan European Openista

Hämeenlinnan judoseuran miehet ottelivat viikonloppuna Tallinnan European Openissa, joka on osa olympiakarsintaa. Hämeenlinnalaiset hakivat lähinnä kovia vastuksia ja niitä Tallinnassa todella riitti. 


Lauantaina Turpal Djoukaev haki ottelutuntumaa judon nuorten MM-kisoihin valmistaumiseen. Ensimmäisen vuoden A-juniori Djoukaev ei saanut parastaan esille alle 66 kilon sarjassa ja Israelin Yarin Menaged ei antanut armoa ja vei voiton ajamalla hämeenlinnalaiselle kolme varoitusta. Djoukaevin kisat päättyivät tällä kertaa avauskierrokselle. 


Sunnuntaina alle 90 kilon sarjassa otellut Henri Hannula otti otteluvoiton alkusarjassa. Mattsonin ruotsalaisjudoveljessarjan Olle oli edellisessä kohtaamisessa vienyt voiton. Nyt Hannulan ottelemisesta huokui tekemisen meininki ja ottelun alussa taululle merkitty waza-ari sai lopulta seurakseen ippon-merkinnän. Toisen kierroksen ottelussa Ranskan vahvanäppinen Aurelien Diesse oli alussa ihmeissään kun lammilainen järjesti waza-arin arvoisella vastaheitollaan ranskalaisen alakynteen. Ranskalaisen oli pakko laittaa parastaan ja myllytys päättyi suomalaiskatsomosta katsottuna vähän epäselvään tuomioon. Hannula nosti ranskalaisen ilmaan ja heitti tämän tatamin pintaan, videotuomari näki tilanteen ruudultaan siten että Diesse oli jotenkin ilmalentonsa aikana onnistunut koukkaamaan Hannulan selälleen. Tuomari julisti täten ranskalaiselle voiton.


Lalli Nuorteva joutui palaamaan judon perusteiden pariin ikävästi, kun hän yritti työntää Puolan Kacper Szczurowskia ulos tatamilta. Puolalainen käänsi työntämisen edukseen täydellisellä uhrautumisheitollaan ja vei voiton alle 100 kilon sarjan avauskierroksella.