sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Napakymppi Finnish Judo Openista

Hämeenlinnan judoseuran miehet osuivat napakymppiin Turussa viikonloppuna järjestetyssä Finnish Judo Openissa. Judoseuran kolme judokaa otti kolme kultaa ja yhden hopean. Enempää ei voinut saadakaan, sillä Turpal Djoukaev otti kaksi kultaa, Henri Hanula yhden ja Samuli Koskinen nappasi hopeaa toisesta Djoukaevin voittamasta sarjasta.

Viimeksi alle 21-vuotiaiden MM-kisoissa alle 66 kilon sarjassa otellut Turpal Djoukaev vaihtoi onnistuneesti raskaampaan alle 73 kilon sarjaan. Djoukaev aloitti sarjan suoraan toiselta kierrokselta ja nappasi kaksi ippon-voittoa ja eteni finaaliin. Finaalissa oli vastassa sarjan Suomen MM-kisaedustaja Kajaanin judokerhon Roope Korhonen. Ottelu oli tasainen, Djoukaev yritti aina iskeä heti, mutta heittopaikkaa ei löytynyt ja näin Korhonen sai yrityksiä. Korhosen yritykset eivät horjuttaneet hämeenlinnalaista. Ottelu eteni jatkoajalle, jossa  sama meno jatkoi, Djoukaev pysyi aina pystyssä, kun Korhosen yritykset epäonnistuivat. Lopulta yhden kajaanilaisen yrityksen jälkeen Djoukaev koukkasi jalkansa Korhosen jalan taakse ja kaatoin tämän tatamin pintaan.

Djoukaev nappasi toisen kultamitalinsa miesten alle 73 kilon sarjasta. Djoukaev eteni kahdella ippon-voitolla finaaliiin. Välierässä kaatui Ruotsin Gustav Sjöberg ipponilla. Samassa sarjassa otellut Samuli Koskinen eteni kaavion toiselta puolelta finaaliin. Hämeenlinnalaisten tyylinä oli ottaa ipponvoitoja, Koskisen ensimmäinen tuli Norja Yoan Tutunarovista ja toinen  Ruotsin Robin Perssonista. Hämeenlinnalaiset sitten kohtasivat toisensa finaalissa. Valmentaja Olli Paasimaan opit olivat molemmilla tarkasti mielessään, vaikka valmentaja ei voinut tällä kertaa finaalissa istua kummankaan judokan valmentajatuolilla. Judokat tunsivat toistensa metkut sadoista harjoituksista ja ottelu eteni tasaisesti, kunnes Djoukaev onnistui kaatamaan jalkaheitollaan Koskisen. Djoukaeville tämä tiesi tuplakultaa ja Koskiselle hopeaa.

Henri Hannula otti Finnish Judo Openin alle 90 kilon sarjasta kultaa. Avauskierroksella kaatui Ruotsin Daniel Perez ja välierässä Norjan George Rotaru. Finaalissa vastassa oli ehkä Suomen vahvin judoka Helsingin Meidokanin Aku Laakkonen. Lihaskimppu Laakkosen yritykset eivät pystyneet horjuttamaan lammilaista. Ottelu eteni jatkoajalle, jossa tarkasti otellut Hannula jatkoi yhden Laakkosen yrityksen omaksi tekniikakseen. Hannula asetteli kätensä Laakkosen judogille  ja kuristi siten että helsinkiläisen ilmat loppuivat ja hän joutui luovuttamaan.

Finnish Judo Open M-73 ja hämeenlinnalainen finaali, kultaa Djoukaev ja hopeaa Koskinen (kuvat Sini Oinonen)