lauantai 1. marraskuuta 2008

Hämeenlinna Judoseuralle 14 mitalia Hontai Shiaista 1.11.2008

Lauantaina lähti 16 ottelijan ryhmä ottelemaan Vantaalle Hontai Shiaihin. Kilpailuun oli ilmoittautunut 150 ottelijaa.

Hämeenlinnan Judoseura saalisti 7 kultaa, 3 hopeaa ja 4 pronssia.

Pessi Poropudas voitti sarjan CP-50 kg hienolla esityksellä. Poropudas voitti oman poolinsa molemmat ottelut ipponeilla, mutta loukkasi hieman kylkeään toisessa ottelussa. Kylkeä hoidettiin jäällä ja sisuuntuneena matka jatkui semifinaaliin. Poropudas voitti sen hienosti ottamalla vastustajastaan pitävän sidonnan joka päätti ottelun 10-0. Finaalissa Poropudas sai vastaansa Tapanilan Suo-Yrjön. Ottelu kesti täyden ajan, mutta Poropudas sai hankittua wazarin 7-0 arvoisen suorituksen, joka riitti kultaan.
Matias Koivusaari joutui myös venymään sarjassa CP-55 kg. Poolissaan Koivusaari voitti ensimmäisen ottelun ipponilla 10-0. Toisen hän hävisi Espoon Jauhiaista vastaan. Semifinaalissa vastaan tuli toisen poolin voittaja Tikkurilan Auvinen. Koivusaari voitti tiukan ottelun hienolla ipponilla 10-0. Finaalissa Koivusaari sai revanssin Jauhiaista vastaan ja nyt voitto irtosi yukolla 5-0 ja hienosti ansaittu kultamitali.
Myös Samu Koivulahti taisteli kultaa sarjassa CP-42 kg. Poolissaan Koivulahti voitti ensimmäisen ottelunsa. Toisen hän hävisi Helsingin Laakkosta vastaan ja näin matka jatkui semifinaaliin, jossa vastaan asettui Helsingin Halonen. Koivulahti voitti yukolla 5-0 ja näin finaali häämötti, jossa uusinta Helsingin Laakkosta vastaan. Nyt Koivulahden asenne oli kohdallaan ja ottelun voitto irtosi niukasti kokalla 3-0.
Aki Oinonen voitti myös hienosti sarjan DP-55 kg kullan. Oinonen voitti kaikki 3 käymäänsä ottelua, joista 2 tosi hienoilla ipponeilla 10-0. Oinosen perheeseen toisen kullan toi sisko Sini Oinonen. Sini voitti molemmat sarjansa ottelut hienoilla ja nopeilla ipponeilla 10-0.
Jari Lehtinen voitti kultaa miesten sarjassa -66 kg. Lehtinen voitti molemmat ottelut hienoilla ipponeilla 10-0.
Sanna Paasimaa voitti DT-32 kg sarjan. Paasimaan ensimmäinen ottelu oli tiukin ja se olikin omaa seurakaveriaan Sini Oinosta vastaan, joka otteli tässä vanhempien sarjassa. Toisen ottelun Paasimaa voitti hienosti nopealla ipponilla 10-0. Sini Oinonen voitti tässä sarjassa toisen ottelunsa ja sai hienosti hopeaa.
Toisen hopean Hämeenlinnaan toi EP-30 sarjassa Luukas Saha. Saha voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, joista toisen nopealla 3 sek ipponilla 10-0. Finaalissa Orimattilan Rönkkö sai wazarin 7-0 arvoisen suorituksen, jota Saha yritti kiriä kiinni. Tällä kertaa aika ei riittänyt ja Saha joutui tyytymään hopeaan, mikä on hieno saavutus. Samassa sarjassa otteli myös Hämeenlinnan Samuli Koskinen. Koskinen voitti ensimmäisen ottelun hienolla lonkkaheitolla 10-0. Toisen ottelun Koskinen hävisi, mutta pääsi ottelemaan pronssista Tikkurilan Tikkaa vastaan. Koskinen oli vahvempi vieden pronssin yukolla 5-0.
Miesten ainoan hopean toi Simo Ansalahti sarjassa – 73 kg. Ensimmäisessä Ansalahti oli hieman unessa ja hävisi yukolla 5-0. Toisen ottelun terästäytynyt Ansalahti hoiti hienosti ipponilla 10-0. Viimeisen ottelun Ansalahti oli todella vakuuttava ja voitti sen uhrautumisheitolla 3 sekunnissa 10-0.
Pronssia toi Aapo Wihersaari sarjassa CP-42 kg. Ensimmäisen ottelunsa Wihersaari voitti mahtavalla käsiheitolla 10-0. Kaksi seuraavaa ottelua Wihersaari hävisi mutta tulos silti pronssia.
Sarjassa DP-50 kg Aleksis Villanen otteli myös pronssia. Villanen hävisi ensimmäisen ottelunsa hieman unisena, mutta loput meni sitten näytöstyyliin. Villanen voitti seuraavat kaksi ottelua ipponeilla 10-0. Samassa sarjassa otteli myös Johannes Viherä. Viherän ensimmäinen ottelu päättyi Johanneksen loistavaan uhrautumisheittoon ja 10-0. Viimeisen otteunsa Viherä hävisi siis seurakaverilleen Villaselle pronssiottelussa.
Viimeisen pronssin Hämeenlinnaan toi Evert Helkiö sarjassa BP-60 kg. Ensimmäisen ottelun Helkiö hävisi ja joutui keräilyihin. Keräilyissä Helkiö voitti kaksi ottelua, joista toinen oli pronssiottelu Hämeenlinnan Matias Koivusaarea vastaa. Helkiö voitti tämän lopulta ipponilla 10-0.