lauantai 22. marraskuuta 2008

Hämeenlinnan Judoseuran Elina Paulman otteli alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa Kroatiassa 22.11.2008.

Elina Paulman oli ainoa nainen suomen viisihenkisessä joukkueessa, joka matkusti Zagrebiin Kroatiaan. Paulmanin ottelut oteltiin lauantaina.

Ensimmäiseen otteluun vastustajaksi asettui Liettuan Danaityte Dovile. Paulman aloitti räväkästi ja ajassa 1:18 hän sai heitettyä vasustajansa yukon arvoisesti. Heti seuraavasta aloituksesta Paulman heitti liettualaisen uudelleen, mutta tällä kertaa ipponin arvoisesti 10-0 ja ottelu päättyi siihen. Toiseen otteluun vastaan asettui Ranskan Clarisse Habricot. Ottelu oli varsin tasainen ja Paulman sai painostettua Ranskattarelle varoituksen ottelun alussa. Kun ottelua oli käyty hieman yli puolen välin Paulman yritti tehdä jalkaheittoa, jonka kuitenkin Habricot väisti ja jatkoi tilanteen omaksi edukseen ja teki ipponin arvoisen jalkaheiton ajassa 3,03, joka päätti ottelun. Ranskalainen hävisi seuraavan ottelunsa, lopullista Euroopan mestaria vastaan, ja tämä tarkoitti sitä, että Paulman putosi jatkosta. Ranskatar sitä vastoin pääsi jatkamaan keräilyihin, jossa voitti tulevat kolme ottelua ja eteni aina pronssimitaliin asti.
EM-kilpailut päätti Paulmanin loistavan kilpailukauden, johon kuuluu Suomen- ja pohjoismaiden mestaruudet, syyskauden world cupin hopea ja viikon takainen Finnish Openin voitto. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta ja vuonna 2012 Pulmanin päätavoiteita olevia Lontoon Olympialaisia.