lauantai 6. maaliskuuta 2010

Kuopio-shiai 6.3.2010

Hämeenlinnalaiskisaajat olivat jakaantuneet maaliskuun ensimmäisenä lauantaina kisaamaan sekä Kuopioon, että Järvenpäähän. Tässä kisaraportti Kuopio-shiaista. Matkaan lähdettiin hiihtoloman merkeissä viiden kisaajan ja muutaman huoltajan voimin.
Judoseuralaiskarkelot aloitti Sini D-tyttöjen 42kilon sarjassa joka on monta pykälää liian iso Sinille. Tästä huolimatta Sini pärjäili perinteiseen Judoseuralaistapaan. Sinillä oli päivän teemana pitävät sidonnat. Neljä matsia, neljä ipponsidontaa ja kulta matkaan.

Jere Lyömilä otteli ennakkoluulottomasti ja voitti kaksi ensimmäistä otteluaan taaksepäin suuntautuneilla ipponheitoilla. Toinen ipponvoitoista toi Jerelle ensimmäisen ulkomalaisnimen passiinsa venäläiskisaajan lentäessä komeasti selälleen. Nokian Niko Kinnunen oli tiukassa semifinaalimatsissa hivenen osaavampi ja Jere sai hienosti pronssia.

Velipoika Joni otteli todella hienosti voittaen kolme ensimmäistä otteluaan hienosti eri tekniikoilla; harai-goshilla, tani-otoshilla ja sidontaipponilla. Matkalla semifinaaliin kaatui mm. sarjan lopulta voittanut Kajaanin Roope Korhonen. Hänet Joni voitti harai-goshilla. Semifinaalissa Joni joutui kuitenkin tunnustamaan Sakuran kokeneen Emil Nykäsen paremmakseen.
Samassa sarjassa otteli myös Luke. Hän jyräsi vakuuttavasti oman poolinsa voittoon nopeilla ipponeilla. Semifinaalissa sattui harmittava työtapaturma Jonin poolin kakkosen Roope Korhosen asettuessa vastaan. Ottelun alkupuolella Roope lähti tekemään kouchi-garia johon Luke vastasi tani-otoshilla. Tästä molemmat selälleen. Tuomari näki tilanteessa Roopen tehneen aloitteen ja tuomitsi hänelle ipponin. Näin Roope pääsi kuittamaan viikkoa aikaisemmin Luken tekemän ipponin Pohjois-Suomen mestaruuskisoissa. Sarjan finaalissa Roope yllätti myös Emil Nykäsen ja ansaitsi näin sarjavoiton. Pronssit siis hämeenlinnalaiskaksikolle Jonille ja Lukelle.

Luke osallistui myös itseään vanhempien C-poikien sarjaan jossa hän sai kolme itä-suomalaista voimapesää vastaansa. Ensimmäisessä ottelussa Luke vainusi paikan ja pääsi yllättämään perusteellisesti ja ipponin arvoisesti vastustajan sumi-gaeshilla. Toisessa ottelussa Luke päätyi käyttämään kosoto-garia ipponin arvoisesti ja jatkoi näin viikko sitten Kajaanissa alkanutta monipuolisen judon linjaansa voittaen ottelunsa aina eri heitoilla. Finaalissa vastaan asettui sarjan kolmas vihreävöinen Tomodachin väkevä Juho Ahonen. Juho laittoikin tuulimyllyn pyörimään ja tarjolla oli päivän vauhdikkain judo-ottelu. Luke yritti pysyä vauhdissa mukana tuikaten paikan tullessa yukon ensin o-goshilla ja toinen yuko tuli kesken jääneestä sidonnasta. Ottelun edetessä Luke pääsi paremmin mukaan peliin ja otti wazarin polvikiepillä ja toinen wazari tuli muutama sekunti ennen ottelun loppua kouchi-makikomilla. Näin sarjavoitto ja kulta Hämeenlinnaan.

Poikien C-60-sarjassa Aki Oinonen jatkoi mainioita hämeenlinnalaisotteita. Oinosen sisaruskunnan päivän teemana oli vahvat sidonnat joita harjoiteltiin ennen kisoja lämmittelyissäkin. Tästä on muistona punaiset jäljet kaulassa eräällä huoltajallakin :) Aki voitti kaksi otteluaan pitävillä sidontaipponeilla ja kruunasi päivän vain voittoja sisältäneen työnsä upealla goshi-gurumalla joka toi ipponin. Kultaa Akille.

Kotiintuomisina viideltä kisaajalta Kuopiosta oli siis kuusi mitalia josta kolme kultaista.


Sinin rento yhden käden sidonta



Luken ipponin tuonut sumi-gaeshi

Heiton alku
... ja heiton loppu


Hyvin hyvä sidonta