lauantai 6. maaliskuuta 2010

Sampsa ja Lalli taistelivat Viron avoimissa.

Sampsa ja Lalli lähtivät Viron Tarttoon kilpailemaan ja leireilemään. Kilpailuun oli ilmoittautunut n. 200 judokaa yhteensä yhdeksästä maasta. A-nuorten valmentajan, Markus Pekkolan, mukaan paikalla oli maiden parhaimmistoa.

Sampsa otteli A-nuorten alle 60 kg:n sarjassa. Sarjaan oli ilmoittautunut 14 judokaa. Sampsa aloitti Viron Nikita Lopuhhovia vastaan. Lopuhhov on B-nuorissa saavuttanut EM-pronssia. Ottelu oli tasaista ja Sampsa sai yukon tehtyä ja johti lähes koko ottelun. Virolainen sai kuitenkin tasoitettua ja mentiin jatkoajalle. Virolainen pyrki olemaan jatkoajalla aktiivinen, mutta pistesuorituksia ei nähty. Tuomareiden lippuäänestyksessa Sampsa katsottiin paremmaksi äänin 2-1. Toisessa ottelussa vastaan asettui toinen virolainen, Henri Ariva. Sampsa oli selkeästi niskan päällä ja päätti ottelun hienolla kiepillä noin minuutin ottelemisen jälkeen. Kolmas virolainen vastustaja olikin sitten jo viime vuoden, Viron Avointen, voittaja Ilias Aliev. Sampsa ja Olli oli tarkkailleet Alievin otteita ja suunnitteli taktiikan näkemänsä mukaan. Sampsa ei päästänyt Alievia missään vaiheessa tekemään omia tekniikoitaan. Sampsa teki monia kieppejä, mutta Aliev pääsi kiertämään niiden alta pois. Jatkoajallakaan ei tullut pistesuorituksia ja lippuäänestyksellä Sampsa katsottiin paremmaksi äänin 2-1. Finaalissa, Ruotsin tämän hetken ykkösjudoka 60 kg:n sarjassa, Alexander Lundqvist oli vielä liian kova vastustaja Sampsalle. Sampsa otteli rohkeasti, mutta vahva ruotsalainen teki ne voittoon tarvittavat pisteet ja vei kultamitalin uchi-mata wazarilla 7-0.

Olli Paasimaa oli mielissään siitä, että Sampsa on pystynyt voittamaan näitä tiukkojakin otteluita jatkoajallo monesti ennenkin.

Lalli otteli alle 73 kg:n sarjassa. Sarjaan oli ilmoittautunut mukavasti 32 judokaa. Lallin eka vastustaja oli Liettuan Paulus Kvietkauska. Paulus yritti selkeästi hidari-kieppiä tehdä, mutta Lalli esti nämä yritykset. Ottelun edetessä Lalli aloitti hallitsemaan ja haki rohkeasti omia yrityksiä. Lalli teki voitton tarvittavan yukon ja voitti ottelun 10-0. Toinen vastustaja oli Viron Artur Dubov. Lalli lopetti ottelun nopeasti Uchi-mataan, josta Lallille ippon 10-0. Kolmas ottelu olikin jo sitten kovempi, kun Ruotsin Tommy Macias tuli vastaan. Lalli lähti rohkeasti hakemaan uchi-mataa, mutta Macias väisti Lallin yrityksen ja jatkoi omalla vastaheitollaan, josta tuomittiin ippon 10-0. Allekirjoittaneen silmin näytti siltä, että Lallin pyyhkäisy olisi mennyt ohi, mutta videolta katsottuna Macias väisti. Keräilyssä Lalli sai vastaansa Viron Andre Seppan. Ottelu oli tasaista vääntö puolin ja toisin, mutta Seppa teki sen tarvittavan yukon ja voitti 5-0. Sekä Tommy Macias että Andre Seppa jatkoi hyviä otteitaan vieden molemmat sarjan pronssimitalit.

Lalli teki rohkeita yrityksia jokaisessa ottelussa ja otteli muutenkin pirteästi. Olli antoi ohjeita tatamin laidalla ja näistä Lalli selvästi paransi otteitaan otteluiden edetessä.

Kaaviot Viron Avoimiin löytyvät täältä. Valokuvia löytyy täältä.

Luukas Saha kävi hakemassa loistavasti kaksi kultamitalia aluemestaruudesta Kajaanissa. Luukas voitti kaikki käymänsä ottelunsa. Hienoa asiassa on se, että toinen mitaleista tuli sekä vanhempien että painavempien sarjassa CP-38 kg. Luukas ottelee normaalisti DP-34 kg:n sarjassa.


Kisat jatkuvat 6.3.2010 Järvenpäässä sekä Kuopiossa.