sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Henri otti hopeaa Espanjan Euroopa Cupista

Hämeenlinnan judoseuran aikuisten SM-hopeamitalisti ja nuorten suomenmestari Henri Hannula edusti hienosti Suomea judon alle 21-vuotiaiden Eurooppa Cupissa Espanjan La Coruñassa. Hannula kirkasti viimevuotisen pronssinsa hopeiseksi. Hannula aloitti alle 90 kilon sarjan voittamalla oman poolinsa. Avausottelussa isäntämaan Guillermo Cadenas Suarez ei voinut pohjoisen miehelle mitään. Hannula otti ensin aiturilla yukon ja päätti ottelun kieppi-ipponiinsa. Toisessa ottelussa Saksan Philipp Haug jäi myös jyrän alle. Hannula täytti pistetaulua ensin aiturilla waza-arilla ja sitten perään kiepistä ippon.


Semifinaalissa portugalilainen Jaime Santos onnistui aluksi tuottamaan Hannulalle varoituksen. Ottelua ei kuitenkaan ehditty otella kuin yksi minuutti, kun Hannula otti tatamin taas hallintaansa. Portugalilainen yritti haraigoshia, mutta Hannula käänsi taitavasti heittoyrityksen omalla osotogarilla omaksi ipponikseen.

Finaalissa Espanjan Nikoloz Sherazadishvili tarjosi vahvaa vastusta. Nykyään Espanjaa edustava alun perin georgilainen Sherazadishvili on junioreitten kaksinkertainen MM-hopeamitalisti. Espanjalainen otti viime vuonna Espanjan Eurooppa cupista hopeaa, kun Hannula taas otti viime vuonna pronssia. Hannula pääsi alussa yrittämään pari kertaa omia heittojaan, mutta Shreazadashvili oli vahvempi ja sai oman haraigoshinsa onnistumaan ja otti kultamitalin sidonnalla. Tänä vuonna kumpikin kirkasti siis edellisvuoden mitalinsa. Hannula oli syystäkin tyytyväinen päivän otteluihinsa.