sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Lalli on pohjoismaidenmestari - Sikolle pronssia PM-kisoista

Hämeenlinnan judoseuran miehet ottivat kaksi mitalia Norjan Larvikissa järjestetyistä judon PM-kisoista. Lalli Nuorteva on uusi pohjoismaiden mestari sarjassa alle 90 kiloa ja Sikko Kaewasa taisteli pronssille sarjassa alle 73 kiloa.

Tuore suomenmestari Lalli Nuorteva oli tehokkaana heti alkuotteluista lähtien. Avausottelussa ratkaisu tuli puolen minuutin ottelemisen jälkeen, kun Nuortevan kuristus pakotti Ruotsin Linus Haglundin luovuttamaan. Semifinaalissa vastassa oli Islannin vahva Egill Blöndall. Islantilainen kaatui myös nopeasti, ensin Nuortevan uchimatasta kyljelleen ja sitten hän jäi tatamin pintaan Nuortevan pitävään sidontaan. Finaalissa vastassa oli tuttu mies, Tampereen judon Aatu Laamanen. Nuorteva hallitsi ottelua voittaen otetaistelut ja tuomari joutui kolmasti varoittamaan tamperelaista. Ottelu päättyi hämeenlinnalaisen tyylikkääseen uchimataan ja sitä seuranneeseen ipponin arvoiseen sidontaan.

SM-hopemitalisti Sikko Kaewasa alotti urakkansa ottamalla waza-ari-voiton Norjan Herman Eklund Hermansenista. Kaewasan tehokas aituri tuotti yukon ja toisella yrityksellä waza-arin. Toisessa ottelussa Ruotsin Kasper Edbom joutui Kaeawsa heittomyllytyksen kohteeksi. Ensin pari aituri-yukoa ja sitten ipponiin oikeuttavat waza-arit kiepistä ja lonkkaheitosta. Semifinaalissa Tanskan Anders Hvidkaer onnistui jalkapyyhkäisyn jälkitilanteesta ottamaan sidonta-ipponin. Kaewasan urakkaan tuli voitokas päätös, kun pronssiottelussa taistelun jälkeen tuli voitto Norjan Eulicer Rennie Perezistä. Taitava Rennie Perez yllätti Kaewasan waza-arin arvoisesti ottelun alussa. Kaewasa kuitenkin halusi mitalin ja otti sen heittämällä tyylikkään aituri-ipponin.