sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Tuukka ja Saana-Tuulia kultamitalisteja Wekara-Shiaissa, Jussille pronssia

Hämeenlinna judoseuran juniorit päättivät kisakautensa lauantaina Vantaalla järjestetyssä Wekara-Shiassa. Tuukka Lahtinen ja Saana-Tuulia Tiainen voittivat sarjansa  ja Jussi Heikkiniemi otti pronssia.

Alle 15-vuotiaiden poikien alle 60 kilon sarjassa otellut Tuukka Lahtinen hallitsi suvereenisti sarjaansa, eikä tarvinnut voittojen ottamiseen kertaakaan täyttä aikaa. Ensimmäisessä ottelussa Riihimäen judoseuran Santeri Valima kaatui seitsemässä sekunnissa ipponin arvoiseen vastaheittoon. Toisessa ottelussa Mikkelin judon Felix Juhakoski kaatui ensin kiepillä waza-arin arvoisesti ja heti perään mikkeliläinen jäi Lahtisen tiukkaan ipponin tuottaneeseen sidontaan. Semifinaalissa Lahtisen hallinta jatkui, Nummelan judon Niko Isopoussu kaatui kieppi-ipponiin reilussa puolessa minuutissa. Finaalissa vastassa oli Helsingin Meidokanin Artur Khaziev. Lahtinen aloitti heti ottelun alussa hallinnan ja sai jalkaheitostaan waza-arin. Ennen otteluajan päättymistä Lahtinen kiepitti helsinkiläisen toisen kerran waza-arin arvoisesti ja päätti finaalinkin ennen täyttä otteluaikaa.

Alle 11-vuotiaiden tyttöjen alle 28 kilon sarjan voitti Saana-Tuuli Tiainen. Kisat olivat Tiaisen ensimmäiset. Sarjassa oli vain kaksi osallistujaa, joten kultamitali ratkaistiin paras kolmesta -systeemillä. Tiainen voitti kaksi ensimmäistä otteluaa yukon arvoisilla jalkaheitoillaan.

Alle 11-vuotiaiden alle 46 kilon sarjan pronssimitalin otti Jussi Heikkiniemi. Otto Ingalsuo voitti alle 11-vuotiaiden alle 34 kilon sarjasta yhden otteluvoiton, mutta ei sijoittunut. Ville Kivelä keräsi myös kokemusta alle 13-vuotiaiden alle 50 kilon sarjasta.