sunnuntai 5. joulukuuta 2010

12 mitalia vuoden viimeisestä kisasta Lahti Shiaista.

Kilpailussa oli mukana 175 judokaa 35 eri seurasta. Hämeenlinnalaisia oli mukana 18 judokaa. Saaliinaan näillä oli 4 kultaa, 4 hopeaa ja 4 pronssia.

Luukas Saha aloitti voittamalla kultaa DP-38 kg sarjassaan. Saha voitti kolme ensimmäistä otteluaan ipponilla 10-0, joista viimeisen Nummelan kovaa Oskari Mäkistä vastaan. Finaalissa vastustajaksi tuli Hyvinkään Roope Lairi. Saha voitti tämänkin ottelun, vaikka se kestikin täyden ajan, wazarilla 7-0.
Saha otteli myös vanhempien ja painavampien CP-42 kg sarjassa ollen siellä hienosti hopealla. Saha voitti kaksi ottelua ennen tappiota finaalissa Helsingin Heinosta vastaan.

Leevi Valmu voitti myös kultaa sarjassa CP+66 kg. Valmu voitti ensin oman poolinsa molemmat ottelut ipponilla 10-0, jonka jälkeen semifinaalissa voitto tuli wazarilla 7-0. Finaalissa Valmu voitti, jo poolissa voittamansa, Helsingin Sami Ponsin puhtaasti ipponilla 10-0.

Kolmannen kultamitalin toi Henri Hannula sarjassa CP-66 kg. Hannula otteli samassa sarjassa seurakaveri Aki Oinosen kanssa. Ottelujärjestelmä oli pooli, eli kaikki kaikkia vastaan. Poolissa kolme judokaa voitti kaksi ottelua kolmesta, mutta Hannula voitti voittamansa ippon-voittojensa ansiosta. Hannulalle siis kultaa ja Oinoselle pronssia.

Päivän viimeisen kultamitalin toi Samu Koivulahti. Koivulahti otteli BP-60 kg sarjassa, vaikka oma sarja on BP-55 kg. Koivulahti voitti kaikki neljä käymäänsä ottelua. Kolme voittoa tuli ipponilla 10-0. Yksi otteluista venyi aina jatkoajalle ja tuomareiden lippuäänestykselle asti ja siinä Koivulahti katsottiin paremmaksi äänin 2-1.

Hopeamitalit Hämeenlinnaan toivat: Sini Oinonen (DT-40 kg). Oinonen voitti kolme ottelua ja kaksi näistä ipponilla 10-0. Saku Laine (DP-30 kg). Laine voitti kolme ottelua ja kaksi näistä ipponilla 10-0. Aki Oinonen (BP-66 kg). Oinonen otteli todella hienosti ensimmäisessä (alle 17 vuotiaiden sarjassa). Oinonen oli poolissaan toinen. Semifinaalissa hän voitti hienosti ipponilla 10-0. Finaalissa Oinonen ei voinut mitään kokenutta Otto Simolaa vastaan. Hieno hopea Oinoselle kuitenkin.

Pronssia toivat: Aki Oinonen (CP-66 kg), Tuomas Virtanen (M+90 kg), Jalmari Virta (DP-46 kg) sekä Saku Inget (CP-50 kg). Ingetin otteluita oli ilo seurata, koska hän on harjoitellut tosi aktiivisesti ja nyt nähtiin sitä kehitystä mitä kovasta työstä on tullut.