sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Sampsalle aikuisten SM-hopeaa ja Lallille pronssia lauantaina Porvoossa.

Lauantaina järjestettiin Porvoossa aikuisten suomen mestaruudet ja paikalla oli suomen koko kärkikasti. Hämeenlinnasta mukaan lähtivät Sampsa Koivulahti (M-66 kg) ja Lalli Nuorteva (M-81 kg).

Koivulahti pääsi arvonnassa vapaalla toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettui Kajaanin mustavöinen Markus Kettunen. Koivulahti ja hänen valmentajansa Olli Paasimaa olivat käyneet läpi miten Kettusta vastaan pitäisi otella. Liikkeessä pitää pysyä, koska Kettunen on parhaimmillaan jos pääsee ohjaamaan ottelua. Koivulahti liikkui aktiivisesti ja heitti Kettusen wasarin 7-0 arvoisella kipeillä vajaan minuutin ottelemisen jälkeen. Kettunen aloitti taka-ajon, mutta Koivulahti pysyi koko ajan liikkeessä, eikä päästänyt vastustajaa lähelle. Koivulahti julistettiin lopulta voittajaksi.
Semifinaalissa vastus koveni, kun Oulun väkivahva Ville Kiljander astui tatamille. Kiljander oli sijoitettu painoluokan kakkoseksi ja hän on parhaimmillaan, kun saa vastustajastaan kahvaotteen niskasta. Koivulahden taktiikka olikin olla antamatta kahvaotetta, eikä myöskään antanut. Koivulahti heitti Kiljanderin wasarin 7-0 arvoisella kipeilla parin minuutin kohdalla. Ottelu oli tasainen ja molemmat ottelijat sai kaksi varoitusta, eli yukon arvoinen piste molemmille. Koivulahti siis johti tekemällään wasarilla. Molemmista ottelijoista paistoi väsymys, mutta kaikki näytti Koivulahden kannalta ihan hyvältä. Pieni nukahdus Koivulahdelta ja Kiljander tasoitti ottelun noin puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Mentiin jatkoajalle, jolla ei suorituksia nähty, mutta Koivulahti oli selvästi aktiivisempi. Oltiin menossa jo lippuäänestykseen, kun jatkoaika loppui, mutta tuomarit kokoontui ja antoi Kiljanderille passivisuusvaroituksen, jonka johdosta Koivulahdelle wasari ja sitä kautta ippon 10-0.
Finaaliin vastustajaksi nousi viime vuoden hallitseva suomen mestari, Nummelan Antti Rintamäki. Rintamäki on todella kokenut kilpailija ja hän tavoittelee vakavasti paikkaa Lontoon Olympialaisiin 2012. Koivulahti oli vaikeuksissa heti ottelun alussa, kun Rintamäki oli lähellä saada Koivulahdelle tehtyä käsilukkoa. Koivulahti taisteli itsensä kuitenkin irti tilanteesta ja piristyi. Koivulahti otteli hyvin ja Rintamäelle tuomittiin varoitus passiiivisuudesta. Kaikki näytti hyvältä ja jatkoaika lähestyi. 17 sekuntia ennen varsinaisen ajan loppua, Rintamäki heitti Koivulahden puolittain saaden tästä yukon 5-0. Tämän jälkeen Rintamäki otteli viimeiset sekunnit järkevästi ja voitti ottelun ja toisen peräkkäisen suomen mestaruuden. "Sampsa otteli todella hyvin koko päivän ja vain se pieni nukahtaminen finaalissa jäi vähän harmittamaan", Koivulahden valmentaja Olli Paasimaa sanoi kilpailun jälkeen. "Koivulahti on lähellä suomen kärkeä ja fyysinen voima on se missä jäädään vielä vähän jälkeen", Paasimaa jatkoi.

Lalli Nuorteva otteli myös pirteästi, kun han aloitti tämän hetken pahinta vastustajaansa, Tampereen Samuli Viitasta vastaan. Nuortevan ja Viitasen ottelut ovat yleensä todella tasaisia ja niin oli myös tällä kertaa. Suorituspisteitä ei nähty varsinaisella eikä myöskään jatkoajalla. Tuomareiden lippuäänestyksessä Nuorteva kuitenkin katsottiin selvästi paremmaksi äänin 3-0. Toisessa ottelussa vastaan asettui viime vuoden hallitseva suomen mestari, eli Vantaan Aki Jalonen. Jalonen oli tällä kertaa vielä liian kova ja tämä etenikin lopulta hopeamitalille saakka. Nuorteva jatkois siis keräilyerissä tavoittelua pronssimitaliin. Ensimmäinen keräilyerän vastustaja oli Riihimäen vahvaksi tiedetty, Topias Ikävalko. Nuorteva otteli rohkeasti ja heitti riihimäkeläisen noin kahden minuutin jälkeen hienolla jalkaheitolla, josta hänelle annettiin ippon 10-0. Pronssiotteluun piti tulla Kouvolan vahva Vitaliy Inyushkin, mutta tämä loukkasi valitettavasti olkapäänsä semifinaalissa, eikä pystynyt jatkamaan. Nuortevalle siis pronssia.
"Lalli otteli rohkeasti ja teki omia yrityksiä, josta esimerkki hieno ippon Ikävalkoa vastaan", Paasimaa sanoi otteluiden jälkeen.

"Hienot kisat ja pojat saivat monta hyvää ottelua ja hyvää kokemusta", Paasimaa sanoi. Eikä tuloskaan ollut ollenkaan huono.

Tässä vähän kuvamateriaalia Sampsan ja Lallin otteista.









Finaalilähetyksen voit käydä katsomassa täältä>>