maanantai 12. maaliskuuta 2012

Aki Oinoselle B-nuorten SM hopeaa.


Lauantaina järjetettiin B-nuorten SM-kisat Mikkelissä. Hämeenlinnan judoseuraa edusti 5 judokaa ja nämä toivat 2 hopeaa ja kaksi pronssia hämeenlinnaan.

Aki Oinonen otteli hienosti hopeaa B-73 kg:n sarjassa. Oinonen voitti omassa poolissaan kolme ottelua neljästä. Semifinaalissa Oinonen kohtasi Kirkkonummen Matti Juopperin. Juopperi on mukana B-nuorten maajoukkueessa, mutta se ei Oinosta häirinnyt. Ottelu ehti vanheta vain reilun minuutin, kun Oinonen heitti näyttävällä lonkkaheitolla Juopperin selälleen. Täydellisestä heitosta Oinoselle ippon ja paikka sarjan finaaliin. Finaalissa vastaan asteli Vantaan ruskeavöinen Teemu Koskinen. Oinonen aloitti pirteästi ja heitti Koskisen yukon arvoisesti. Tasainen vääntö jatkui, lähes koko ottelun ajan, kunnes Koskinen onnistui heitossaan ipponin arvoisesti ja voitti mestaruuden. Todella hyvä päivä Oinoselta, totesi valmentaja Olli Paasimaa.

Henri Hannula otteli samass asarjassa Oinosen kanssa. Myös Hannula oli poolinsa toinen ja matka jatkui semifinaaliin. Semifinaalissa parempi tällä kertaa oli koko sarjan voittanut Teemu Koskinen. Hannula oli lopulta kolmas.

Sini Oinonen sai hopeaa B-44 kg:n sarjassa häviten sarjan voittajalle, Kirkkonummen Emilia Kanervalle, ipponilla.

Luukas Saha otti pronssia B-50 kg:n sarjassa. Saha otteli hieman alavireisesti, kolmen viikon sairastelun jälkeen. Saha voitti kolmesta käydystä ottelusta kaksi ipponilla.

Saku Inget taisteli hienosti kaksi ottelua, mutta jäi valitettavasti ilman otteluvoittoja ensimmäisissä SM-kisoissaan.

Huomenna sunnuntaina on vuorossa A-nuoret, joissa hämeenlinnaa edustaa Lalli Nuorteva, Sampsa ja Samu Koivulahti sekä Semi Salmi.