sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Mitaleja Kougensai Shiaista

Hämeenlinnan judoseuran judokat aloittivat vuoden 2017 kisakauden lauantaina Hyvinkäällä järjestetyssä Kougensai Shiaissa. Hyvinkään tatameilla 175 judokaa otti tuntumaa uusiin judosääntöihin. Vuoden alussa judosääntöihin tuli muutoksia. Judossa on jatkossa vain kaksi pistesuoritusta, waza-ari ja ippon. Vain puhdas ippon voi jatkossa päättää ottelun. Varoituksia ottelun päättymiseen tarvitaan kolme, yhdellä tai kahdella varoituksella ottelua ei enää voi voittaa, paitsi jos ottelu etenee jatkoajalle.

Hyvinkäällä Simo Ansalahti eteni alle 73-kiloisten sarjan finaaliin. Finaalissa Keravan Bodonoksen Valtteri Olin vei voiton. Aiemmissa otteluissa Ansalahti otti kaksi ippon-voittoa, Tyrvään Juron Joni Jokelasta ja semifinaalissa kaatui Espoon Judo-Kanin Tuomas Ronkainen. Miesten yli 90-kilon sarjassa Tuomas Virtanen otti pronssia. Virtanen taisteli alkusarjansa kakkoseksi ottamalla jatkoaikavoiton Keravan Bodonoksen Sampo Mälkiästä. Semifinaalissa Tikkurilan judokoiden Leo Laaksonen oli parempi.

Alle 13-vuotiaiden poikien alle 50-kilon sarjassa Hämeenlinnaan tuli kaksi mitalia. Ville Kivelä otti hopeaa ja Jussi Heikkiniemi pronssia.