sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Sampsa taisteli hopeaa Judon Baltic Sea Openissa Vantaalla.

Judoseurasta lähtivät viisi judokaa hakemaan kovaa kansainvälistä kokemusta Vantaalta. Baltic Sea Open on ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailu, johon osallistui 326 judokaa 7 maasta. Hämeenlinnasta Vantaalle lähtivät Samu Koivulahti B-50 kg, Semi Salmi B-60 kg, Sikko Kaewasa B-66 kg, Sampsa Koivulahti A-66 kg ja Lalli Nuorteva A-81 kg.

Sampsa Koivulahti aloitti Helsingin Remo Villanelloa vastaan. Sampsa otteli järkevästi, eikä antanut Villanellon saada lempiotteitaan. Sampsa oli aktiivisempi ja se aiheutti Villanellolle kaksi varoitusta ja yukon 5-0 voittoa Sampsalle. Toisessa ottelussa kyytiä sai Ruotsin Lukas Vesterlund, jonka Sampsa heitti uhrautumisheitolla ipponin arvoisesti 10-0. Semifinaalissa vastaan asettui Latvian Dmitrijs Haratjans. Haratjans meni ottelun alussa johtoon, jonka jälkeen Sampsa aloitti taka-ajon. Sampsa sai latvialaisen heitettyä aiturilla wazarin 7-0 arvoisesti, jonka jälkeen här varmisteli johtoaan ottelun loppuun. Finaalissa toinen latvialainen olikin edellistäkin kovempi. Sampsa sai omia otteitaan vastustajastaan, mutta se ei auttanut. Latvialainen heitti Sampsan yukon arvoistesti ja ajoi lisäksi kaksi varoitusta tälle, ennen kuin sai onnistuneen, ottelun päättäneen heiton onnistumaan . Hieno hopea kuitenkin näinkin kovassa seurassa.

Lalli Nuorteva aloitti Eestin voimapesää, Ruslan Kerimhanovia vastaan. Ottelun alku oli tasaista vääntämistä. Lallia huomattavasti lyhyempi vastustaja olikin paha heitettävä. Eestiläinen onnistui aiturissaan ipponin 10-0 arvoisesti ottelun puolessa välissä. Lalli keräilyihin, jossa vastaan Ruotsin Christoffer Nilsson. Lalli paketoi Nilssonin pitävään sidontaa ajassa 1:05 ja näin ippon 10-0 Lallille. Kolmas ottelu suomalaista Ville Ponkilaista kesti täyden ajan, mutta Lalli oli tehnyt voittoon tarvittavan heiton, josta yuko 5-0. Pronssiottelussa vastaan asettui Latvian Artemijs Naumovs. Tämä ottelu oli todella tasainen ja se venyi aina jatkoajalle asti. Jatkoajalla Naumovs onnistui ratkaisemaan ottelun yukon 5-0 arvoisella heitolla. Lallille siis viides sija.

Sikko Kaewasa oli huono onninen kisassa. Sikko aloitti todella pirteästi Venäjän Oleg Stankevichia vastaan. Sikko teki tarvittavan yukon 5-0, joka riitti lopulta ottelun voittoon. Toinen vastustaja oli Liettuan Mantas Adomavicius. Taitava liettualainen sai tehtyä ipponin, joka päätti ottelun. Sikko jatkoi keräilyerissä, jossa hän lopetti ottelun Suomen Atte Kolehmaista vastaan, tehtyään ipponin ajassa 3:38. Seuraava ottleu olikin jo pääsystä pronssiotteluun. Vastustaja oli Eestin Kristofer Kaljulaid. Sikko otteli tässäkin järkevästi ja määräsi ottelun tahtia. Sikko teki jo kaksi yukon arvoista suoritusta ja kaikki näytti hyvältä. Kun ottelua oli enää 3 sekuntia jäljellä ja Sikko herpaantui hetkeksi, eestiläinen pääsi heittään tätä. Tuomari antoi vastustajalle wazarin joka lopulta riitti voittoon. Yleisö ei sulattanut päätöstä koska Sikko putosi vatsalleen ja alkoi keskustelua, joka ei päätöstä kuitenkaan muuttanut. Videolta tarkasteltua tilannetta myöhemmin, tuomarikin oli sitä mieltä että virhetuomio tuli. Sikolle siis seitsemäs sija.

Semi Salmi aloitti Latvian Vladislavs Staruhsia vastaan. Latvian sai Semin pitävään sidontaan, joka päätti ottelun ipponiin 10-0. Keräilyerässä Semi aloitti Venäjän Khalid Usmanovia vastaan. Semi otteli terävästi ja voittikin tämän ipponilla 10-0. Pääsystä pronssiottleuun Semi otteli Ruotsin Tore Walheimiä vastaan. Kun ottelua oli käyty reilun minuutin, ruotsalainen onnistui omassa suorituksessaan saaden ipponin 10-0, joka päätti ottelun. Semille siis seitsemäs sija.

Samu Koivulahti joutui tällä kertaa jäämään ilman otteluvoittoja. Samu hävisi kaksi ottelua sarjan lopullisia kulta- ja hopeamitalisteja vastaan. Oskar Tvauri oli sarjassa omaa luokkaansa, mutta Eestin Markus Sompia vastaan Samu otteli todella hyvin ja saikin kaksi yukoa tehtyä. Eestiläinen ei montaa yritystä ottelussa tehnyt, mutta yksi toi wasarin, joka riitti voittoon.