maanantai 17. toukokuuta 2010

Samu voitti kultaa Budo Nord Cupissa Ruotsissa.

Hämeenlinnan Judoseuran edustajat Samu Koivulahti, Sampsa Koivulahti, Lalli Nuorteva, Sikko Kaewasa ja Semi Salmi lähtivät Judoliiton järjestämälle kisa- ja leirimatkalle Ruotsin Lundiin. Kilpaili on pohjoismaiden suurin kilpailu C-, B- ja A-nuorille. Tänä vuonna kilpailuun oli ilmoittautunut n. 550 judokaa kymmenestä maasta.




Samu Koivulahti otteli kultaa sarjassa B-50 kg. Koivulahti aloitti Ruotsin Shand Shoohia vastaan, jota vastaan oteltiin täyden ajan. Koivulahti sai kuitenkin heitettyä ruotsalaisen yukon 5-0 arvoisella heitolla, joka riitti ottelun voittoon. Myös toinen vastustaja oli ruotsalainen ja tämän Koivulahti voitti wazarin 7-0 arvoisella kiepillä. Semifinaaliin vastaan asettui Ruotsin Lukas Hammarström. Koivulahti hallitsi ottelua ja päätti sen noin minuutin ottelemisen jälkeen ipponiin 10-0. Finaalissa vastustajaksi tuli tanskalainen Andreas Lund. Koivulahti jatkoi hyviä otteitaan ja hallitsi ottelua tehden yukon 5-0 arvoisen heiton, joka lopulta riitti ottelun ja sarjansa voittoon. Hieno fiilis tietenkin tällä hetkellä, Samu sanoi otteluiden jälkeen. Koivulahdella on B-nuorten ikäryhmä alkanut hyvin, kun hän voitti maaliskuussa SM-kultaa. Tämän jälkeen Hämeenlinna Shiain kultaa ja nyt Budo Nord Cupin voitto. Tästä on hyvä jatkaa.

Sampsa Koivulahti otteli viidenneksi A-66 kg sarjassa. Koivulahti aloitti Ruotsin tämän vuoden SM-hopeamitalistia, mustavöistä, Jonas Fisheriä vastaan. Koivulahti hallitsi ottelua ja voitti sen tehtyään kolme yukon 5-0 arvoisia suorituksia. Toisen ottelun Koivulahti hävisi sarjan lopullista voittajaa vastaan peräti neljällä varoituksella, joista vastustajalle ippon 10-0. Koivulahti voitti keräilyissä vielä kaksi ottelua, mutta pronssiottelussa Ruotsin Joakim Norman vei pidemmän korren. Koivulahti johti jo ottelua, mutta sai tässäkin kolme varoitusta, joista vastustajalle wazari 7-0. Koivulahden sijoitus siis lopulta viides.

Lalli Nuorteva otteli tällä kertaa sarjaansa ylemmissä, eli A-81 kg:n sarjassa. Lalli aloitti ruotsalaista vastustajaa vastaan. Lalli ei kauaan aikaillut ja päättikin ottelun nopeasti ipponin arvoisella käsilukolla 10-0. Toinen vastustaja olikin sitten kovempi, kun mustavöinen ruotsalainen Pol Wouter asteli matolle. Lalli painosti ja sai ajettua Wouterille varoituksen. Muita tilastomerkintöja ei varsinaisella otteluajalla nähty ja näin mentiin jatkoajalle. Lalli jatkoi hallintaa ja tämän seurauksena Wouterille toinen varoitus ja sitä myöten Lallille yuko 5-0, joka riitti ottelun voittoon. Semifinaalissa Lalli kohtasi Saksan Danny Simpsonin. Lalli hallitsi otetaistelun ottelussa, mutta pienen nukahduksen johdosta Simpson sai kiepin onnistumaan, joka päätti ottelun. Simpson eteni lopulta koko sarjan voittajaksi. Pronssiottelussa vastaan asteli norjalainen voimamies Lars-Petter Holst, Norjan huippu-urheilu lukiosta. Lalli taisteli hyvin, mutta kunnolliset yritykset jäivät tekemättä. Ottelun lopussa Holst onnistui heittämään Lallin vaihtolonkalla, joka päätti ottelun. Lallille siis hienosti viides sija normaalia painavempien sarjassa.
Semi Salmi otteli Sarjassa B-60 kg. Salmi taisteli myös tiensä aina pronssiotteluun asti. Pronssiottelussa kuitenkin tie nousi pystyyn. Salmelle siis lopulta viides sija.

Sikko Kaewasa voitti myös kaksi ottelua ja hävisi kaksi sarjassa B-66 kg.

Pojat jatkaa vielä leirillä joka kestää aina sunnuntaihin asti. Lundin leiriä on sanottu maailman suurimmaksi leiriksi, kun siellä viime vuonnakin oli reilut 700 judokaa. Leirillä saa varmasti hyviä ja kovia otteluita niin paljon kuin jaksaa ottaa.

Juttua jatketaan, jos saadaan poikien kommentit kisaan.